Αθλητισμος

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρόδο

Για τον 6ο Διεθνή Μαραθώνιο δίπλα στα τείχη της Μεσαιωνικής Πόλης

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kentriki.jpg

Ιδού η Ρόδος, ιδού και ο Μαραθώνιος αγαπημένοι. Είτε τρέχετε καθημερινά γιατί σας κρατάει σε φόρμα και σας χαλαρώνει, είτε έχετε αποφασίσει να το ξεκινήσετε άμεσα, η Ρόδος είναι ένας πολύ ωραίος προορισμός για να δοκιμάσετε τις αντοχές σας. Αν και φανατική του ποδηλάτου, έχω τρέξει σε αρκετά μέρη της Ελλάδας, κυρίως για την εμπειρία. Ομολογουμένως, η διαδρομή δίπλα στα τείχη της Μεσαιωνικής Πόλης είναι από τις πιο γραφικές.

img_9160.jpg

Η διοργάνωση Roads to Rhodes μετράει ήδη 6 χρόνια επιτυχίας και κάθε χρόνο προσελκύει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον δρομέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τόσο η επιλογή της ελκυστικής διαδρομής δίπλα στη θάλασσα και τα τείχη, όσο και οι εκπτώσεις στα μεταφορικά για τους συμμετέχοντες, ανεβάζουν την συγκεκριμένη διοργάνωση ψηλά στην προτίμηση των αθλητών. Οι διαδρομές αφορούν αποστάσεις 5 χλμ, 10 χλμ, ημιμαραθώνιο και μαραθώνιο, ενώ θα υπάρχουν και χρηματικά έπαθλα για τους 3 πρώτους νικητές του Μαραθωνίου, για άνδρες και γυναίκες.

dji_0514.jpg

start-5km-4.jpg

Ο Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου που θα διεξαχθεί στις 14 Απριλίου διοργανώνεται και φέτος υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού και θα προβληθεί και από την ιστοσελίδα www.visitgreece.gr, καθώς αποτελεί την καλύτερη σύζευξη αθλητισμού και τουρισμού. Η AEGEAN προσφέρει 20% έκπτωση στα εισιτήρια των συμμετεχόντων στο Roads to Rhodes, ενώ η Blue Star Ferries παρέχει 50% έκπτωση στους επιβάτες (καμπίνες & οικονομική θέση) και 30% στα οχήματα που θα ταξιδέψουν με τα πλοία της για τη Ρόδο, από τον Πειραιά, την Κω, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Σύρο.

Η διοργάνωση έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες να στηρίξουν τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του αγώνα, επιλέγοντας το κουμπί #RunForRedCross. Αν θέλετε να ζήσετε κι εσείς αυτή την εμπειρία, μπείτε στο www.rhodesmarathon.gr για να εγγραφείτε ηλεκτρονικά.

dsc_6854-2.jpg

on-road-10km-2-1.jpg

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, τον ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου καθώς και με τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Γίνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και έχει συμπεριληφθεί και στο επίσημο καλεντάρι της AIMS.

5th Official video Rhodes Marathon   3min

Για περισσότερες πληροφορίες: www.rhodesmarathon.grFb: roads2rhodes

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ