Αθλητισμος

Του χρόνου θα δούμε μια νέα Μπάγερν

Τέλος εποχής σε πολλούς τομείς για τους Βαυαρούς

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
20845824.jpg
©EPA/LUKAS BARTH-TUTTAS

Ανεξάρτητα με το αν θα κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα Γερμανίας (ισοβαθμεί με την Ντόρτμουντ στην πρώτη θέση), η Μπάγερν βρίσκεται στην αρχή του τέλους μιας εποχής.

Η εντός έδρας ήττα με 3-1 από τη Λίβερπουλ σφράγισε τον αποκλεισμό στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ συνοδεύτηκε μάλιστα από κάκιστη εμφάνιση. Ήταν κάτι που το περίμεναν ακόμη και οι ίδιοι οι διοικούντες. 

Από πέρυσι είχαν αποφασίσει ότι το καλοκαίρι του 2019 θα κάνουν ριζικό λίφτινγκ καταρχάς στο ρόστερ. Σε λίγους μήνες λήγουν τα συμβόλαια των Ρόμπεν, Ριμπερί, Ραφίνια και Χάμες. Κανένα δεν θα ανανεωθεί. Οι πρώτοι δύο είναι σχεδόν συνέχεια τραυματίες εδώ και χρόνια, ο Βραζιλιάνος μπακ στα 33 του δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, ενώ η φετινή χρονιά του Κολομβιανού είναι αποκαρδιωτική.

Παράλληλα, έχει φτάσει η στιγμή να βρεθούν σιγά-σιγά οι αντικαταστάτες των Νόιερ, Χούμελς, Μπόατενγκ, Λεβαντόφσκι, που άπαντες έχουν πατήσει τα 30, ενώ ο Τόμας Μίλερ στα 29 του μοιάζει με παλαίμαχο εδώ και έναν χρόνο τουλάχιστον.

Αντί των δύο βετεράνων και ταλαιπωρημένων εξτρέμ Ρόμπεν και Ριμπερί, υπάρχουν ήδη οι Γκνάμπρι, Κομάν, ενώ διακαής πόθος των Βαυαρών είναι ο σούπερ ταλαντούχος Χάντσον-Οντόι που παίζει στην Τσέλσι και θέλει να πάει σαν τρελός στο Μόναχο. Επειδή θα χρειαστεί κι ένα αστέρι, αναμένεται να γίνει κίνηση για τον Ντιμπάλα της Γιουβέντους.

Οι φήμες λένε πως για την άμυνα έχει ήδη συμφωνήσει με τον αριστεροπόδαρο Ερναντές της Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ εδώ και καιρό η Μπάγερν θέλει και τον Ντε Λιχτ, τον στόπερ-θαύμα του Άγιαξ. Αν δεν προκύψει αυτή η (πολύ δύσκολη) περίπτωση, τότε θα γίνει κρούση προς τη Ρόμα για τον Κώστα Μανωλά!

Λέγεται επίσης ότι για δεξιός μπακ έχει κλείσει ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής Παβάρ, ότι παρακολουθείται στενά ο τερματοφύλακας της Έβερτον και της εθνικής Αγγλίας, Πίκφορντ, ενώ για τη μεσαία γραμμή υπάρχει στα υπόψιν ο επαναπατρισμός του Τόνι Κρόος, αν ο Ζιντάν δεν τον θελήσει στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Μοιάζει δεδομένο πως θα υπάρξει μεγάλη ανανέωση στο έμψυχο δυναμικό του συλλόγου του Μονάχου, αφού αυτό επιτάσσει ο αυστηρός προγραμματισμός τους. Ερωτηματικό παραμένει ο προπονητής, με τον Νίκο Κόβατς να μην ενθουσιάζει κανέναν.

Κι επειδή στην Μπάγερν τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη από το κονκλάβιο παλαιών παικτών που τρέχουν τον σύλλογο, τον Ιανουάριο του 2020 θα γίνει μέλος του συμβουλίου ο πρώην τερματοφύλακας Όλιβερ Καν, ώστε να προετοιμαστεί για το 2021 όταν θα αντικαταστήσει τον Καρλ Χάινς Ρουμενίγκε στη θέση του προέδρου του ΔΣ!

Με τέτοιο προγραμματισμό σε όλους τους τομείς, η Μπάγερν είναι βέβαιο πως θα ανακάμψει και ότι γρήγορα θα πρωταγωνιστήσει ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ