Αθλητισμος

Υπόκλιση στον Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Πορτογάλος απλοποιεί τη συζήτηση για τον ποδοσφαιρικό GOAT

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
20840160.jpg
© EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Όταν τελείωσε ο πρώτος αγώνας μεταξύ Ατλέτικο και Γιουβέντους, ο Κριστιάνο Ρονάλντο εκνευρισμένος από την ήττα με 2-0, έδειχνε πέντε δάχτυλα στους Ισπανούς. Τα Τσάμπιονς Λιγκ που έχει κατακτήσει.

Κατά βάθος όλοι ξέραμε πως μόνο αυτός θα μπορούσε να φέρει τούμπα την κατάσταση στον επαναληπτικό του Τορίνου. Το είχε κάνει στο παρελθόν, το έκανε και χθες βράδυ.

Με τρία δικά του τέρματα, η Γιούβε νίκησε με 3-0 και άφησε εκτός προημιτελικών την αντιτουριστική Ατλέτικο του Ντιέγο Σιμεόνε.

Με κεφαλιά έβαλε την μπάλα και τον Χουάνφραν στα δίχτυα για το 1-0, με μία άλλη την έστειλε να περάσει τη γραμμή χωρίς να το δει κανείς πέρα από τον ίδιο και την goal line technology και στο τέλος με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, ολοκλήρωσε άλλο ένα αριστούργημά του.

ΠΡΟΣΔΕΣΗ ΜΕ ΘΥΕΛΛΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΤΗΝ ΣΙΦΝΟ

Κι όταν πια ξέσπασε μετά το τέλος της αναμέτρησης και της επικής πρόκρισης, έδειξε ό,τι ακριβώς και ο Σιμεόνε πριν από 20 μέρες, μόνο που ο Πορτογάλος είχε καλύτερο timing και η φωτογραφία έχει γίνει ήδη viral. Κι αφού ο Αργεντινός τεχνικός των Μαδριλένων τιμωρήθηκε απλά με χρηματικό πρόστιμο, προφανώς το ίδιο θα γίνει και με τον Κριστιάνο.

Ήταν η βραδιά που απέκτησε νόημα η μετακίνηση του Ρονάλντο από τη Μαδρίτη στο Τορίνο. Εντάξει, στη Ρεάλ κατάλαβαν τι έχασαν, όμως η Γιουβέντους περίμενε το κάτι παραπάνω από τον 34χρονο, όπως και ο ίδιος ήθελε να αποδείξει ότι ακόμη μετράει.

Φαινόταν σε κάθε αντίδραση του προσώπου του πριν, κατά τη διάρκεια και μετά του τέλος του ματς, φάνηκε και στα πρόσωπα των δικών του ανθρώπων. Τόσο η σύντροφός του όσο και ο γιος του έβαλαν τα κλάματα, δείγμα της πίεσης και της ανάγκης για διάκριση που υπήρχε στην οικογένεια.

Εξίσου ανακουφισμένος-δικαιωμένος ήταν και ο Αντρέα Ανιέλι, που μόλις σφύριξε ο διαιτητής δεν ήξερε ποιον να πρωτοαγκαλιάσει.

Αυτό ήταν το όγδοο χατ τρικ που σημειώνει ο Ρονάλντο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μόνο που δεν ήταν το πρώτο μείζονος σημασίας.

Κάτι αντίστοιχο έκανε και τρία χρόνια πριν. Η Ρεάλ με τον νεοπροσληφθέντα Ζιντάν είχε χάσει 2-0 από τη Βόλφσμπουργκ στα προημιτελικά. Η έκπληξη δεν έγινε, καθώς ο Κριστιάνο με χατ τρικ έκανε την ανατροπή, όπως ακριβώς και χθες.

Την επόμενη σεζόν, στον δρόμο προς το 12ο τρόπαιο της «βασίλισσας» σημείωσε τρία γκολ τόσο κόντρα στην Μπάγερν όσο και επί της Ατλέτικο στα ημιτελικά. Την έχει κάνει πελάτισσα την πρώην… συμπολίτισσα, καθώς έχει σκοράρει 25 φορές εναντίον της!

Πέρυσι, είχε πληγώσει την τωρινή του ομάδα, με το 3-0 μέσα στο Τορίνο κι εκείνο το απίθανο ανάποδο ψαλίδι, αλλά σκοράροντας και το πέναλτι στο 90ό λεπτό της ρεβάνς που έκρινε την πρόκριση.

Δεν έχει νόημα να αραδιάσουμε άλλα κατορθώματα και αριθμούς. Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους και μάλλον η ιστορία δεν σταματά εδώ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είναι ο πιο ταλαντούχος, ούτε ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στα χρονικά του αθλήματος. Είναι όμως αυτός με τη μεγαλύτερη διάρκεια και τα μεγαλύτερα «καρύδια». Γι’ αυτό και είναι ο μεγαλύτερος παίκτης που είδαμε ποτέ. Μακράν του δεύτερου, δεν τίθεται συζήτηση…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ