Αθλητισμος

Φυλακή και πρόστιμο σε οπαδό που χτύπησε παίκτη της Άστον Βίλα

Ο μέσος που έφαγε την μπουνιά μετά βρήκε δίχτυα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
grealish-main-reu.jpg
Τζακ Γκρίλις, Άστον Βίλα / © YouTube

Δεκατέσσερις εβδομάδες στη φυλακή και πρόστιμο 350 λιρών επιβλήθηκε στον οπαδό που εισέβαλε στο γήπεδο και χτύπησε στο σαγόνι τον αρχηγό της Άστον Βίλα, Τζακ Γκρίλις. Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Σίτι με την Άστον Βίλα, ένα ντέρμπι αιωνίων για την πόλη των Μίντλαντς.

Ο μέσος της Βίλα μετά την μπουνιά ήταν και ο παίκτης που σκόραρε στο 67' το νικηφόρο γκολ της αναμέτρησης.

Ο θερμοκέφαλος οπαδός της Μπέρμιγχαμ Σίτι είναι 27 ετών, λέγεται Πολ Μίτσελ και χτύπησε πισώπλατα τον Γκρίλις μετά από μόλις δέκα λεπτά παιχνιδιού.

Jack Grealish punched by pitch invader during derby clash

Ενώπιον του δικαστηρίου ο 27χρονος παραδέχθηκε την πράξη του, ενώ ο δικηγόρος του είπε ότι δεν μπορεί να δώσει μια λογική εξήγηση για την αντίδραση του πελάτη του. «Η αρχική του απερίσκεπτη πρόθεση ήταν απλά να μπει στο γήπεδο και να ξεσηκώσει την κερκίδα», είπε ο δικηγόρος.

Ο Πολ Μίτσελ έχασε επίσης το δικαίωμα να παρακολουθεί ποδοσφαιρικούς αγώνες από τις κερκίδες των βρετανικών γηπέδων για δέκα χρόνια. Οι 100 από τις 350 λίρες του προστίμου θα πάνε στον παίκτη της Σίτι ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη.

Ο 27χρονος εργάζεται σε παμπ και δήλωσε ότι την ημέρα και ώρα της επίθεσης δεν βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

grealish.jpg


«Αισθάνομαι απλά τυχερός», είπε ο παίκτης της Άστον Βίλα μετά την επίθεση. «Θα μπορούσε να ήταν χειρότερα εάν αυτός ο οπαδός ήταν ένοπλος με μαχαίρι για παράδειγμα», πρόσθεσε. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ