Αθλητισμος

Ποιοι είναι αυτοί που απέκλεισαν τη Ρεάλ και πόσο κοστίζουν

Η νέα τρομερή φουρνιά του Άγιαξ ετοιμάζεται να διαπρέψει στην Ευρώπη

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2096758_1.jpg
© PRO SHOTS / INTIME SPORTS

Μετά το εκπληκτικό 4-1 κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, όλη η Ευρώπη ψάχνει να δει και να γνωρίσει τα νέα αστέρια του Άγιαξ. Καταρχάς το καλοκαίρι του 2018, οι Ολλανδοί για πρώτη φορά εκταμίευσαν 60 εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές, καθώς συνήθως αγοράζουν φτηνά και πωλούν ακριβά. Ήθελαν κάποιους πιο έμπειρους παίκτες που θα πλαισιώσουν τους πιτσιρικάδες που θα δούμε παρακάτω.

2096760_1.jpg
© PRO SHOTS / INTIME SPORTS

Υπό αυτή τη λογική, αποκτήθηκε ο «μάγος» 30άρης Τάντιτς (με 26 γκολ και 15 ασίστ φέτος) και επαναπατρίστηκε ο 28χρονος Ντάλεϊ Μπλιντ, που στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πάσχιζε να βρει αν παίζει αριστερό μπακ, στόπερ ή μέσος. Έγιναν κι άλλες μεταγραφές παικτών, οι οποίοι όμως δεν παίζουν βασικοί. Όλοι αυτοί συνεπικουρούν τους πιτσιρικάδες, που ετοιμάζονται αργά ή γρήγορα να κάνουν το μεγάλο μεταγραφικό βήμα.

2096756_1.jpg

Κανείς δεν ξέρει αν στην παρακάτω λίστα συναντάμε τον νέο Κρόιφ ή τον νέο Φαν Μπάστεν, αλλά δεδομένα αρκετοί εξ αυτών θα μας απασχολήσουν για πολλά χρόνια.

ΑΝΤΡΕ ΟΝΑΝΑ
Το 2015 η Μπαρτσελόνα αποφάσισε πως ο Καμερουνέζος νεαρός τερματοφύλακας δεν της κάνει. Τώρα ψάχνει τρόπο να τον αγοράσει έναντι 30 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ. Ο 22χρονος δείχνει απίστευτη ωριμότητα για την ηλικία του και φυσικά εκπληκτικά προσόντα, που τον έχουν κάνει βασικό και αναντικατάστατο.

ΚΑΘΕ ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ (Vision) - Official Trailer

ΜΑΤΑΪΣ ΝΤΕ ΛΙΧΤ
Πριν ενηλικιωθεί είχε παίξει στην εθνική Ολλανδίας, από φέτος είναι αρχηγός του Άγιαξ και ακόμη δεν έχει κλείσει τα 20 χρόνια του. Όταν γίνει αυτό, τον Αύγουστο, ίσως να παίζει σε άλλη ομάδα.

Η Μπαρτσελόνα κυρίως, αλλά και οι Παρί-Γιουβέντους-Μάντσεστερ Σίτι ενδιαφέρονται σφόδρα για τον νεαρό στόπερ, που παίζει σαν ώριμος 30άρης. Μοιάζει βέβαιο πως όταν δοθεί σε άλλον σύλλογο, θα κοστίσει πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ.

Ένα όμορφο αγόρι (A beautiful boy) Official Trailer Gr subs

ΝΟΥΣΑΪΡ ΜΑΖΡΑΟΥΙ
Αυτός είναι η πιο καινούργια περίπτωση. Δεξιός μπακ από το Μαρόκο, στα 21 του χρόνια, μόλις φέτος έγινε βασικός στον Αίαντα. Υπάρχει ενδιαφέρον γι’ αυτόν από ομάδες όπως η Μπάγερν και η Ντόρτμουντ, αλλά μάλλον θα αφήσει τον χρόνο να λειτουργήσει υπέρ του, μένοντας στο Άμστερνταμ, ώσπου να αποκτήσει περισσότερες παραστάσεις.

Noussair Mazraoui - Elite Skills, Goals & Assists 2018 ● 4K

ΝΤΟΝΙ ΦΑΝ ΝΤΕ ΜΠΕΕΚ
Ψηλός, γεροδεμένος μέσος, με αρκετές επιθετικές προωθήσεις. Γι’ αυτό τον έχει βάλει η Μπάγερν στο μάτι, αναζητώντας έναν νέο Σβαϊνστάιγκερ. Ο Φαν Ντε Μπέεκ είναι 21 ετών και είναι αρκετά πολύπλευρος στο παιχνίδι του. Μαρκάρει, βάζει δύναμη, αλλά ξέρει και να σκοράρει (12 φορές φέτος), όπως και να πασάρει (9 ασίστ). Τότεναμ, Μάντσεστερ Γ., Παρί τον παρακολουθούν και αυτές. Θα χρειαστούν πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ για πάρτη του.

THE BEATLES | Parting Ways | Full Documentary

ΧΑΚΙΜ ΖΙΓΕΧ
Γι’ αυτόν ο Άγιαξ έδωσε 10 εκατομμύρια ευρώ πριν από τρία χρόνια και τώρα ίσως εισπράξει τα δεκαπλάσια. Αεικίνητος εξτρέμ ο Μαροκινός, κλείνει σε λίγες μέρες τα 26 του και ονειρεύεται μεταγραφή. Με 18 γκολ και 15 ασίστ φέτος είναι το δεύτερο επιθετικό βιολί μετά τον Τάντιτς και τον ορέγεται η Λίβερπουλ.

Hakim Ziyech • Unreal Player Sublime Skills • Ajax Amsterdam 2018/2019

ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΑΛΙΑΦΙΚΟ
Αυτός είναι λίγο μεγαλύτερος, οδεύει προς τα 27. Ο Αργεντινός αριστερός μπακ, που ξέρει να πασάρει και να σκοράρει, αποκτήθηκε πριν από 14 μήνες έναντι 4.500.000 ευρώ. Σήμερα κοστολογείται γύρω στα 70.000.000 (!), με τη Ρεάλ Μαδρίτης να τον θέλει για αντικαταστάτη του Μαρσέλο, αφού πρώτα τον… έμαθε για τα καλά στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Nicolas Tagliafico ● El Mejor Lateral Argentino ● Skills & Goals ● Argentijnse koning ● 2019 ᴴᴰ

ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΝΕΡΕΣ
Νέο φυντάνι κι αυτός, ο Βραζιλιάνος εξτρέμ που πέτυχε το δεύτερο γκολ κόντρα στη Ρεάλ. Με 13 ασίστ έχει ήδη βρει θέση στην ενδεκάδα του Άγιαξ, ο οποίος έχει απορρίψει προτάσεις 30 εκατομμυρίων από Ρόμα και Μονακό. Τον 22χρονο προφανώς τον λογίζουν για ψηλότερα και ακριβότερα.

David Neres 2018-2019 - Crazy Skills Show - Ajax

ΚΑΣΠΕΡ ΝΤΟΛΜΠΕΡΓΚ
Ο Δανός σέντερ φορ έμεινε εκτός γηπέδων με δύο σχεδόν διαδοχικούς τραυματισμούς για 8-9 μήνες μέσα στο 2018 και τώρα πασχίζει να βρει τη φόρμα του. Βαρύ κορμί με ύψος 1.87, φέτος έχει σκοράρει έντεκα φορές, αν και στα ευρωπαϊκά ματς συνήθως βρίσκεται στον πάγκο. Τη σεζόν 2016-17, όταν ήταν 20 ετών, είχε πετύχει 23 τέρματα και μάλλον από του χρόνου θα ξαναβρεί θέση στην ενδεκάδα. Η δική του σειρά αργεί λίγο ακόμα.

KASPER DOLBERG | Elite Goals & Skills For Ajax | 2018/2019 | HD

ΦΡΕΝΚΙ ΝΤΕ ΓΙΟΝΓΚ
Αφήσαμε για το τέλος τον 21χρονο μέσο, που όλοι στην Ολλανδία συγκρίνουν με τον Κρόιφ. Ίσως να συνιστά ιεροσυλία, αλλά η αλήθεια είναι πως ο πιτσιρικάς χαφ έχει πολλά στοιχεία από Τσάβι και Ινιέστα. Γι’ αυτό η Μπαρτσελόνα έσπευσε να δώσει 70 εκατομμύρια ευρώ και να τον αποκτήσει από το καλοκαίρι και μετά.

FRENKIE DE JONG - Welcome to Barcelona - Genius Skills, Passes & Assists - 2018/2019 (HD)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ