Αθλητισμος

Ρατσιστικά συνθήματα σε βάρος του Γιάγια Τουρέ

«Καμπάνα» περιμένει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
52279-106606.jpg

Με βαριά τιμωρία κινδυνεύει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, λόγω ρατσιστικών συνθημάτων οπαδών της ενάντια στον ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Σίτι, Γιάγια Τουρέ, σε παιχνίδι των δύο ομάδων χθες στη Μόσχα για το Τσάμπιονς Λίγκ.

Μάλιστα, ο (γνωστός και από το πέρασμά του στον Ολυμπιακό) Γιάγια Τουρέ μίλησε για «κόλαση». «Ήταν κόλαση. Δεν είμαι μόνο απογοητευμένος, είμαι οργισμένος… Νομίζω ότι η UEFA πρέπει να αναλάβει δράση, επειδή οι παίκτες με διαφορετικό χρώμα δέρματος θα βρίσκονται πάντα στην ίδια θέση. Φορούσα ένα περιβραχιόνιο που έγραφε "όχι στο ρατσισμό", την ίδια στιγμή που με έβριζαν ρατσιστικά από τις κερκίδες», δήλωσε ο Τουρέ.

Ο ποδοσφαιριστής από την Ακτή Ελεφαντοστού πρόσθεσε ότι «πρέπει να γίνει κάτι, αλλιώς θα συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά. Ίσως θα μπορούσαν να τιμωρήσουν την έδρα τους, δεν ξέρω, ίσως για ένα-δύο μήνες ή για ένα-δύο χρόνια. Ο σύλλογος λέει ότι πρέπει να εκπαιδεύσουν τους οπαδούς, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό αρκεί. Έχει παραγίνει η κατάσταση. Πρέπει να το σταματήσουμε τώρα. Είναι βλάκες αυτοί οι άνθρωποι. Δεν ξέρω γιατί, αλλά πάντα συμβαίνει στο ποδόσφαιρο».

Τον αποτροπιασμό του για το περιστατικό εξέφρασε ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, δηλώνοντας ότι περιμένει την έκθεση του παρατηρητή. Κυρώσεις αναμένεται να υποστεί και ο διαιτητής της αναμέτρησης Ρουμάνος Οβίντιου Χάτεγκαν, ο οποίος είχε δικαίωμα, βάσει των κανονισμών της UEFA, να διακόψει το παιχνίδι, αλλά δεν έκανε τίποτα.

Τ.Σ.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ