Αθλητισμος

Τάισον: «Ήθελα να σκοτώσω τον Χόλιφιλντ»

Λέει το οργισμένο «παιδί» του μποξ 16 χρόνια μετά το δάγκωμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
52187-106430.jpg

Εντός των ημερών κυκλοφορεί η αυτοβιογραφία του πάντα οξύθυμου Αμερικανού πρώην πρωταθλητή του μποξ, Μάικ Τάισον με τίτλο «Undisputed Truth: My Autobiography». Η αυστραλιανή εφημερίδα «Sydney's Daily Telegraph» έδωσε στη δημοσιότητα αποσπάσματα του βιβλίου και σε ένα από αυτά ο Τάισον παραδέχεται ότι ήθελε να σκοτώσει τον αντίπαλό του Εβάντερ Χόλιφιλντ, στον αγώνα για τον τίτλο βαρέων βαρών της WBA, τον Ιούνιο του 1997 στην «MGM Grand Arena» του Λας Βέγκας. Ήταν η αναμέτρηση που κατέληξε με τον Τάισον να δαγκώνει το αυτί του αντιπάλου του.

n

«Ήθελα να τον σκοτώσω. Όποιος ήταν παρών στο ρινγκ θα μπορούσε να δει την τυφλή οργή μου. Ήμουν έξαλλος, ήμουν εκτός ελέγχου σαν ένας απείθαρχος στρατιώτης, γι΄ αυτό τον χτύπησα στο κεφάλι», γράφει ο Τάισον για τον αγώνα-ρεβάνς της εκδίκησης, καθώς τον προηγούμενο χρόνο ο Χόλιφιλντ τον είχε εκθρονίσει από την κορυφή του κόσμου.

Μετά το δεύτερο δάγκωμα και τη συνακόλουθη απαγόρευση να συνεχίσει να πυγμαχεί, την οποία αποφάσισε ο διαιτητής Μιλς Λέιν, ο Τάισον ομολογεί ότι έχασε κάθε έλεγχο: «Υπήρχαν άνθρωποι που προσπάθησαν να με κρατήσουν, ενώ ο Χόλιφιλντ είχε κουλουριαστεί στο πάτωμα, στη γωνία του. Προσπάθησα πολλές φορές να τον φτάσω αλλά πάνω μου είχα 50 άτομα που με σταμάτησαν».

n

Ο Τάισον δεν ξέχασε τις αντιδράσεις του κοινού: «Κάποιος πέταξε ένα κεφάλι ψαριού! Και το πράγμα συνεχίστηκε με μια επίθεση στους άνδρες ασφαλείας. Τελικά, κάπνισα χόρτο και ήπια λικέρ πριν πάω να κοιμηθώ, ενώ έξω από το γήπεδο υπήρχε ακόμη μια τεράστια φιλονικία». Στο τηλεοπτικό δίκτυο ESPN ο Μάικ Τάισον δήλωσε προ μηνών: «Μερικές φορές είμαι κακό παιδί. Έκανα πολλά άσχημα πράγματα στη ζωή. Θέλω όμως να ξεχαστούν, ακριβώς όπως επιζητώ να τα ξεχάσω και ο ίδιος. Πλέον, στόχος μου είναι να αλλάξω και να ζήσω μια ζωή εντελώς διαφορετική».

Λ.Χ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ