Αθλητισμος

Τσιτσιπάς: Μου πρότειναν να αλλάξω υπηκοότητα

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το να παίζεις για την Ελλάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς / © INTIME SPORTS/PanoramiC

Ειλικρινής, ώριμος και με πολλά σχέδια για το μέλλον. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς που αποθεώθηκε με τις επιδόσεις στο Αυστραλιανό Όπεν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό μίλησε το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπή «Αυτοψία» στο κανάλι του Alpha.

Από τα highlights της συνέντευξης ήταν η στιγμή που ο 20χρονος τενίστας δηλώνει ότι «δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το να αγωνίζεται για την Ελλάδα».

Ως έφηβος είπε ότι δεν ζήλεψε τους συνομήλικους του. «Όχι, ποτέ, μάλλον οι άλλοι ζήλευαν εμένα με τα ταξίδια και τους αγώνες που έδινα». «Ωρίμασα γρήγορα, να γίνω επαγγελματίας, να είμαι στρατιώτης και να ξέρω τι θέλω στο μέλλον», πρόσθεσε.

Μιλώντας για τη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας - δηλαδή τη νίκη επί του παγκόσμιου πρωταθλητή Ρότζερ Φέντερερ - ο Στέφανος τη χαρακτήρισε κάτι το «τρελό. Εντάξει, υπήρχε στο μυαλό μου αλλά ήταν πιο μακρινό».
 
Η επιτυχία που συνοδεύεται από χρηματικά έπαθλα αφήνουν ανεπηρέαστο τον έλληνα τενίστα. «Έχω βγάλει σχετικά πολλά λεφτά από το άθλημα αλλά, επίσης έχω ξοδέψει πολλά για να φτάσω εδώ που είμαι. Οπότε, πρέπει να μείνω ταπεινός σε αυτό που κάνω. Δεν είναι σωστό να πάρουν τα μυαλά μου αέρα. Σίγουρα, φαντάζομαι, θα αγοράσω ένα σπίτι στη Βουλιαγμένη, στον τόπο που μεγάλωσα». 

Η μεγάλη αγάπη που τρέφει για τον τόπο του, για την Ελλάδα, είναι τόσο δυνατή που τον έκανε να απαρνηθεί τις προτάσεις να αλλάξει υπηκοότητα χωρίς δεύτερη σκέψη. «Συνέβη και φυσικά το αρνήθηκα γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση να παίζεις για την Ελλάδα». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ