Αθλητισμος

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Σήμερα το ντέρμπι της χρονιάς

Οι Πειραιώτες ψάχνουν ελπίδα και οι Θεσσαλονικείς δύο αποτελέσματα

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
1102471_1.jpg
© MOTIONTEAM / INTIME SPORTS

Δίψα για διάκριση, για τίτλο, για «εκδίκηση». Το σημερινό ντέρμπι πρωταθλήματος ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό είναι το απόλυτο must see παιχνίδι της φετινής χρονιάς στη Σούπερ Λίγκα.

Ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά μετά το 1985, όταν κατέκτησε το τελευταίο του πρωτάθλημα, βρίσκεται σε τόσο ισχυρή θέση. Πρώτος και με διαφορά από τους υπόλοιπους.

Ο Ολυμπιακός, που από το 1997 και μετά συνήθισε στους τίτλους, κινδυνεύει να μείνει χωρίς πρωτιά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Και μέσα σ’ όλα αυτά, είναι πολύ νωπές οι θύμησες του περσινού ματς στην Τούμπα που δεν ξεκίνησε ποτέ. Ένα ρολό χαρτί βρήκε στο πρόσωπο τον τότε προπονητή των «ερυθρόλευκων», Όσκαρ Γκαρθία, ο Ισπανός πήγε στο νοσοκομείο και ο αγώνας κατακυρώθηκε στα χαρτιά υπέρ του Ολυμπιακού…

ant1 rodos

GRAPHIC: Yellow Vests Protester Gets Hand Blown off by Grenade in Paris

Γι’ αυτό σήμερα η Τούμπα θα θυμίζει αληθινό φρούριο. Με 2.000 αστυνομικούς, με σεκιούριτι και με ένα τεράστιο δίχτυ περιμετρικά όλου του αγωνιστικού χώρου, που θα εμποδίσει κάθε αντικείμενο να πέσει μέσα σε αυτόν. Αν μπορούσαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ θα έχτιζαν και… τείχος.

Γιατί φέτος έχουν ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία από πέρυσι να στεφθούν πρωταθλητές. Η διαφορά τους από τον δεύτερο Ολυμπιακό είναι έξι βαθμοί.

Και σε περίπτωση νίκης, θα γίνουν εννιά, που σημαίνει ότι το πρωτάθλημα θα βαφτεί ασπρόμαυρο. Αλλά και η ισοπαλία κάνει στον ΠΑΟΚ, που θα συντηρήσει τη βαθμολογική διαφορά στα ίδια επίπεδα, δέκα αγωνιστικές πριν από το φινάλε.

Από τη μεριά του, ο Ολυμπιακός θα παίξει το τελευταίο του χαρτί. Να κατέβει να νικήσει να μειώσει στους τρεις πόντους και να συνεχίσει τον αγωνιστικό γολγοθά που ακολουθεί.

Καταρχάς, μάνι-μάνι την επόμενη Κυριακή φιλοξενεί την ΑΕΚ σε ένα ακόμα ντέρμπι. Αλλά πριν απ’ αυτό προηγείται το πρώτο ματς με την Ντινάμο Κιέβου για το Γιουρόπα Λιγκ, την Πέμπτη το βράδυ. Και καπάκι, τη μεθεπόμενη Πέμπτη η ρεβάνς στην Ουκρανία.

Σε μιάμιση εβδομάδα ο Ολυμπιακός παίζει σχεδόν όλη του τη χρονιά. Αφενός το πρωτάθλημα με το οποίο ανέκαθεν υπήρχε ψύχωση στον Πειραιά, αφετέρου η πρόκριση στην Ευρώπη, με την Ντινάμο να φαντάζει ιδανική αντίπαλος αυτή την εποχή.

Ακόμη και ο Βαγγέλης Μαρινάκης σκέφτεται να ανέβει σήμερα στην Τούμπα, δείγμα της κρισιμότητας του αγώνα. Αλλά ταυτόχρονα η συγκεκριμένη κίνηση αναμένεται να ανάψει τα αίματα από τους φίλους του ΠΑΟΚ. Να που μπορεί να φανεί χρήσιμο το δίχτυ ασφαλείας…

Στον ΠΑΟΚ φοβούνται… επανάληψη των περσινών, όταν κατηγόρησαν τον Ολυμπιακό ότι είχε σκοπό να μην παίξει και να κλέψει το παιχνίδι. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποδειχθεί ποτέ, αλλά ανεξάρτητα απ’ αυτό σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μία πολύ πιο δυνατή ομάδα.

Κι αυτό δίνει έξτρα ενδιαφέρον στο ντέρμπι, καθώς και ο ΠΑΟΚ ενδέχεται να έχει το πληρέστερο ρόστερ της ιστορίας του.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ψάχνει δύο αποτελέσματα και… εκδίκηση για το 2018, ο Ολυμπιακός μία νίκη και μόνο για να τον κρατήσει ζωντανό. Επίσης και μια «εκδίκηση» από την μπάλα για όσα έγιναν στον πρώτο γύρο.

Εκεί η ομάδα του Μάρτινς έπαιξε απίθανο ποδόσφαιρο, έχασε τρομερές ευκαιρίες, αλλά δεν σκόραρε. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 1-0, χάρη σε ένα αυτογκόλ που θύμιζε blooper.

Αν το ποδόσφαιρο ήταν δίκαιο άθλημα και ο Ολυμπιακός νικούσε την 5η αγωνιστική, σήμερα οι δύο θα ήταν ισόβαθμες και θα μιλούσαμε τώρα για την απόλυτη «μητέρα των μαχών». Όμως η μπάλα δεν είναι πάντα δίκαιη και γι’ αυτό είναι τόσο συναρπαστική… 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ