Αθλητισμος

Κινδυνεύει με υποβιβασμό ο ΟΦΗ

Για εμπλοκή σε στημένο παιχνίδι με τον Αιγινιακό πέρυσι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΟΦΗ-Αιγινιακός
ΟΦΗ-Αιγινιακός © INTIMEsports

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ εισηγήθηκε πριν από λίγο τον υποβιβασμό του ΟΦΗ, καθώς ο σύλλογος φέρεται να εμπλέκεται σε ύποπτο παιχνίδι της περσινής ποδοσφαιρικής περιόδου. Πρόκειται για το ματς με τον Αιγινιακό (12/11/2017) που έληξε με 6-0 υπέρ των Κρητικών και θεωρείται «στημένο».

Αν η εισήγηση γίνει δεκτή και η υπόθεση προχωρήσει, τότε ο ΟΦΗ υποβιβάζεται από τη Σούπερ Λιγκ, χάνει έξι βαθμούς από το επόμενο πρωτάθλημα και πληρώνει πρόστιμο που ξεπερνά τα 3.000.000 ευρώ.

Πολλοί χαρακτηρίζουν την απόφαση άδικη για δύο λόγους. Πρώτον, ο ΟΦΗ είχε άλλη διοίκηση και σύμφωνα με την Επιτροπή της ΕΠΟ, οι πρόεδροι των δύο συλλόγων είχαν κάνει τα βρόκιμα deals. Άλλωστε, εδώ και λίγους μήνες η ομάδα του Ηρακλείου έχει μπει σε μια νέα φάση, με μπροστάρηδες τους Γιώργο, Γιάννη Σαμαρά, αλλά και τον Ηλία Πουρσανίδη, τρία άτομα του ποδοσφαίρου, που έχουν ανεβάσει πολύ τον σύλλογο στην εκτίμηση του κόσμου. Δεύτερον, και άλλες φορές είτε αποδείχτηκαν είτε αποκρύφτηκαν «στημένα» ματς, αλλά τότε δεν υπήρξε ανάλογη αντίδραση από την ΕΠΟ.

Από τον ΟΦΗ σχολιάζουν ανεπίσημα πως «θα μιλήσουμε όταν πρέπει». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ