Αθλητισμος

Οι μεταγραφές των «μεγάλων» στη Σούπερ Λιγκ

Δραστήριο το φετινό χειμερινό «παζάρι», ενώ σήμερα αναμένονται οι τελευταίες πινελιές

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
1980504.jpg
©ΙΝΤΙΜΕ/ ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τελευταία μέρα των μεταγραφών σήμερα για την Ευρώπη και κατά συνέπεια για τη ελληνική Σούπερ Λιγκ. Έως τα μεσάνυχτα έχουν δικαίωμα να κάνουν οι ομάδες μας τις ύστατες κινήσεις τους , όμως όλα δείχνουν πως δύσκολα θα υπάρχουν εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής.

Σε σχέση με άλλες χρονιές –για μήνα Ιανουάριο- η κινητικότητα ήταν αρκετά μεγάλη. Οι ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός περισσότερο, αλλά και η ΑΕΚ έκαναν μεταγραφές ουσίας, ενώ για τον Παναθηναϊκό δεν μπορεί να γίνει κουβέντα λόγω της εποχής λιτότητας που διανύει. Πήρε πάντως ως ελεύθερο τον ομογενή εξτρέμ Αρμενάκα.

ΠΑΟΚ

 Πέρυσι τέτοια μέρα οι Θεσσαλονικείς αποτύγχαναν να αποκτήσουν Κουρμπέλη και Μολέντο από Παναθηναϊκό, στη θέση τους πήραν τους παντελώς άγνωστους Μουλέν-Μιχόγεβιτς κι έτσι το ρόστερ δεν ενισχύθηκε χάνοντας το πρωτάθλημα.

Φέτος ο Ιβάν Σαββίδης φαίνεται πως έμαθε. Εκμεταλλευόμενος και τα δέκα εκατομμύρια ευρώ από την πώληση του Πρίγιοβιτς, έφτασε τις έξι μεταγραφές μαζί με τις δύο που αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα.

Καταρχάς τον Σέρβο φορ αντικατέστησε ο Κάρολ Σβιντέρσκι, που με το «καλημέρα» πέτυχε το χθεσινό κρίσιμο γκολ στο 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Για τη θέση του τραυματία μέσου Βέρνμπλουμ ήρθαν δύο παίκτες ως δανεικοί. Ο Μίσιτς από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας για 1,5 χρόνο και σήμερα ανακοινώνεται ο Σέρτζιο Ολιβέιρα, για έξι μήνες από την Πόρτο.

Στο αριστερό άκρο της άμυνας επέστρεψε από τον Ατρόμητο ο Γιαννούλης, στα εξτρέμ τη θέση του Ουάρντα πήρε ο Ενρίκε (ο Βραζιλιάνος ήταν δανεικός στην Αστάνα) και σαν κερασάκι-έκπληξη αναμένεται να δοθούν αρκετά εκατομμύρια για τον 25χρονο Ισλανδό στόπερ, Σβέριρ Ίνγκασον που αγωνίζεται στη Ροστόφ.

 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πέντε οι προσθήκες για τον Ολυμπιακό στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη. Για αναπληρωματικός τερματοφύλακας αποκτήθηκε ο Ελληνορώσος Γιούρι Λοντίγκιν (δανεικός από τη Ζενίτ), ενώ το πρόβλημα στη θέση του σέντερ φορ θα κληθεί να λύσει ο Αργεντινός Σολδάνο, που πάντως δείχνει πολύ πίσω σε επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Ως δανεικός για έξι μήνες ήρθε ο Πορτογάλος εξτρέμ Ζιλ Ντίας από τη Μονακό, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος τιμής ένεκεν για να κλείσει την καριέρα του, ενώ πού δυνατό ξεκίνημα –και γκολ χθες επί της Λάρισας- έχει κάνει ο Γιάννης Μασούρας, ο μεσοεπιθετικός που αποκτήθηκε από τον Πανιώνιο.

Δεν υπάρχουν φήμες για νέα μεταγραφή σήμερα, όμως τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

ΑΕΚ

Ουσιαστικά έναν παίκτη απέκτησε η ΑΕΚ, αλλά έκανε και διάφορες ενδιαφέρουσες περιφερειακές κινήσεις. Νέα μεταγραφή είναι ο αμυντικός χαφ Νέναντ Κρίστιτσιτς, που ανήκε στον Ερυθρό Αστέρα και ήδη έχει πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Ως «μεταγραφή» λογίζεται και ο Τάσος Μπακασέτας που συμφώνησε να ανανεώσει το συμβόλαιό του και επανήλθε στην ομάδα, ενώ μένει να δούμε τι θα γίνει με τον Σιμόες.

Από ‘κει και πέρα, δόθηκαν σχεδόν 500.000 ευρώ για τον 19χρονο Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς, ο πατέρας του οποίου έκανε σπουδαία καριέρα στα 90s σε ΑΕΚ και Ολυμπιακός. Ο νεαρός «Σάμπα» θα ενσωματωθεί το καλοκαίρι.

Επίσης, δόθηκαν 700.000 ευρώ στην Μπολόνια για τον αμυντικό Μάριο Οικονόμου, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι ήρθε δανεικός με option αγοράς που ενεργοποιήθηκε. Μεγάλο στοίχημα ο Πόνσε που έχει φτάσει τα 12 γκολ στο πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ έχει βάλει option (6 εκατομμύρια, σε συμφέρουσες δόσεις), όμως είναι αμφίβολο αν θέλει να μείνει ο Αργεντινός φορ και του χρόνου.

Φυσικά, η «Ένωση» έχει κι άλλα κενά στο ρόστερ, αλλά θεωρείται δύσκολο να γίνει σήμερα μεταγραφή. Εδώ δεν έγινε τον Αύγουστο που υπήρχε και ανάγκη… 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ