Αθλητισμος

Αντίστροφη μέτρηση για τον μεγάλο ημιτελικό (video)

Τσιτσιπάς και Ναδάλ ξεκινούν τη μάχη στις 10.30 το πρωί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Nadal beats Tsitsipas to win 80th ATP title in Toronto! | Rogers Cup 2018 Final Highlights

Λίγες ώρες απέμειναν για τη μεγαλύτερη μάχη στην καριέρα του Στέφανου Τσιτσιπά. Στις 10.30 το πρωί ώρα Ελλάδος θα αντιμετωπίσει τον Ράφα Ναδάλ στον ημιτελικό του Αυστραλιανού Όπεν.

Για να μην τρέφουμε αυταπάτες, ο 20χρονος Έλληνας τενίστας είναι το αουτσάιντερ στην αναμέτρηση, διατηρώντας λίγες ελπίδες για να πάρει την πρόκριση στον τελικό.

Βέβαια τα ίδια λέγαμε και πριν τον αγώνα με τον Φέντερερ, κι ευτυχώς διαψευστήκαμε.

Ο Ισπανός σούπερ σταρ έχει φτάσει ως τα ημιτελικά δίχως να χάσει ούτε ένα σετ, δείγμα ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Όμως, ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί σε λίγο στη Μελβούρνη, η πορεία του Τσιτσιπά είναι άκρως πετυχημένη, πέρα από κάθε προσδοκία. Και δεδομένης της ηλικίας, αλλά και του potential που έχει ως παίκτης, αργά ή γρήγορα θα έρθουν κι άλλες επιτυχίες σε εξίσου μεγάλα τουρνουά.

Η προϊστορία ανάμεσα στους δύο χτίστηκε πέρυσι. Σε δύο τελικούς ΑΤΡ ο Ναδάλ συνάντησε τον νεαρό Έλληνα και τον νίκησε ισάριθμες φορές. Πρώτα στη Βαρκελώνη με 2-0 σετ (6-2, 6-1) και τον Αύγουστο στον Καναδά πάλι με το ίδιο σκορ, αλλά πολύ πιο δύσκολα (6-2, 7-6). Μάλιστα το τερέν στο Masters του Τορόντο ήταν παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται στην Αυστραλία.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ