Αθλητισμος

Στέφανος Τσιτσιπάς: Περήφανος που είμαι Έλληνας (video)

Συγκίνησε και συγκινήθηκε ο τενίστας μας στη συνέντευξη Τύπου μετά την πρόκριση στους «4»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς / © EPA/EPA/DAVID CROSLING

Συγκίνησε, συγκινήθηκε, γέλασε και έκανε μερικές προσωπικές εξομολογήσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά μετα τη νίκη επί του Ρομπέρτο Μπαουτίστα. Ο έλληνας τενίστας που έχει εντυπωσιάσει τους πάντες στο Australian Open μίλησε για τον επόμενο αντίπαλό του, Ράφα Ναδάλ, Ελλάδα, τα vlog, τα μαλλιά του και φυσικά για τον Ρότζερ Φέντερερ.

Τι είπε ο Στέφανος για τους συνδρομητές του που διπλασιάστηκαν. «Δεν ήξερα πως θα έχουν τόσο μεγάλο αντίκτυπο όσα είπα για το κανάλι μου. ​Δεν το έχω τσεκάρει ακόμα! Δεν είμαι σίγουρος. Θα είμαι πιο προσεκτικός όταν θα ποστάρω το επόμενο βίντεο. Θα συνεχίσω να το κάνω, δεν θέλω να αλλάξω σαν άνθρωπος. Είναι σημαντικό να έχω αυτά τα σπουδαία αποτελέσματα, αλλά το πιο σημαντικός είναι να ξέρεις ποιος είσαι και να μην σκέφτεσαι πολύ τον εαυτό σου».

Για το αν έχει εκπλαγεί από τον εαυτό του. «Έχω εκπλαγεί με τον εαυτό μου. Έχεις μια μεγάλη εικόνα του αντιπάλου σου πριν τον αγώνα και θεωρείς πως θα κάνει εκπληκτικά πράγματα. O Ρομπέρτο έπαιξε καλά σήμερα και την προηγούμενη εβδομάδα. Όμως τελικά είναι όλα διαφορετικά σε σχέση με την εικόνα που έχεις πριν το ματς. Ο αντίπαλος σου νιώθει όπως κι εσύ. Σημασία έχει ποιος θα είναι πιο επιθετικός και πιεστικός από τον άλλο». 

Stefanos Tsitsipas press conference (QF) | Australian Open 2019


Για το αν ξέρει τι συμβαίνει στην Ελλάδα. «Δεν γνωρίζω τι γίνεται στην Ελλάδα. Έχω δει ελάχιστα πράγματα, σίγουρα θέλω να δω τι συμβαίνει. Δεν έχω απαντήσει στα μηνύματα, γιατί δεν έχω χρόνο. Ο κόσμος μοιάζει να νοιάζεται και αυτό είναι όμορφο. Μου έχουν μιλήσει αρκετές διασημότητες, αλλά δεν γνωρίζετε κάποιον απ' αυτούς γιατί είναι Έλληνες».  

Για το πώς ξεκουράστηκε μετά τη νίκη επί του Φέντερερ.  «Ήταν δύσκολο να κοιμηθώ μετά τη νίκη επί του Φέντερερ. Είχα έναν πόνο στο δάκτυλο. Πονούσα στο σώμα και είχα ένταση. Ανησυχούσα αν θα μπορούσα να ξεκουραστώ και αν θα είμαι έτοιμος για το επόμενο ματς. Το επόμενο βράδυ κοιμήθηκα καλά. Πήρα πολλά μηνύματα από διασημότητες που δεν ήξερα πως βλέπουν τένις. Όλο το θέμα έχει αντίκτυπο στην Ελλάδα. Μου στέλνουν φωτογραφίες και μηνύματα. Η νίκη επί του Φέντερερ ήταν σημαντική για εμένα, αλλά το σημαντικότερο ήταν το σημερινό παιχνίδι». 

Για το αν ο ημιτελικός ήταν ο τελικός του στόχος. «Αυτό είναι το πρώτο βήμα, για να πάω παραπέρα. Είναι το ελάχιστο για να συνεχίσω! »

Για το αν θα κόψει τα μαλλιά του. «Την επόμενη εβδομάδα θα προσλάβω κομμωτή (γέλια). Φοράω κορδέλα γι' αυτό το λόγο. Μου αρέσει, είναι η υπογραφή μου. Θα τα κρατήσω». 

Για την ασχολία με το vlog του.  «Ξεκίνησα πέρυσι τα vlog και όταν είμαι πεσμένος το κάνω και νιώθω καλύτερα. Χαλαρώνω και σκέφτομαι πως το τένις δεν είναι το μοναδικό πράγμα. Αναδεικνύονται άλλα ταλέντα έτσι. Είναι ένα χόμπι, γιατί δημιουργώ πράγματα από τα όμορφα μέρη που ταξιδεύω στον κόσμο». 

Για τη σχέση των γονιών του με το τένις. «Είναι πολύ σημαντικό και οι δύο γονείς να ασχολούνται με το τένις. Ξέρω κάποιους παίκτες που έχουν βοηθηθεί από αυτό. Η μητέρα μου ερχόταν σε κάποια τουρνουά στην αρχή και μετά ο πατέρας μου. Είμαι τυχερός που έχω αυτούς τους γονείς και τη σχέση μαζί τους». 

Για το αν είναι διασημότητα του ίντερνετ. «Δεν είμαι διασημότητα του ίντερνετ, έχω μερικές χιλιάδες ακολούθους, ίσως στο μέλλον».

Για το αν μίλησε με τον Μάρκο Παγδατή. «Ρώτησα τον Μάρκο Παγδατή αν θα παίξει στο διπλό και ίσως παίζαμε μαζί. Έχασε στα προκριματικά και μου είπε πως θα είναι στην Κύπρο τελικά. Με βοήθησε τελικά αυτό γιατί θα έχανα ενέργεια στο διπλό. Είμαστε καλοί φίλοι, θέλω το καλύτερο γι' αυτόν! Γνωρίζω πως κι εκείνος θέλει κι αυτό για μένα». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ