Αθλητισμος

Το σύστημα που έσωσε τον Ουζουνίδη

Η ΑΕΚ μοιάζει αναγεννημένη μέσα στο 2019

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
aek
ΑΕΚ/ ©INTIMENEWS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

Από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό ξέραμε πως ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι εμμονικός με το σύστημα 4-4-2, σε διάφορες παραλλαγές του.

Αυτό εφάρμοσε και στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν με την ΑΕΚ, δίχως μεγάλη επιτυχία. Άλλωστε το ρόστερ των πρωταθλητών Ελλάδος δεν διαθέτει καλούς εξτρέμ.

Αν και το θέμα δεν διέρρευσε ιδιαίτερα, ο 47χρονος προπονητής έφτασε πολύ κοντά στο να φύγει από την ομάδα.

Το ματς της περασμένης εβδομάδας στα Γιάννινα ήταν ένα crashtest. Ο Ουζουνίδης αποφάσισε να αλλάξει το σύστημα σε 3-5-2, κρατώντας κάποια δικά του στοιχεία και αντιγράφοντας μερικά απ’ αυτά που εκμεταλλεύτηκε πέρυσι ο Μανόλο Χιμένεθ. Η «Ένωση» νίκησε με 4-0 τον ΠΑΣ και χθες συνέχισε με την ίδια επιτυχία.

Ο αγώνας με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν εντός έδρας, αλλά ξανά εμφανίστηκε το 3-5-2. Η ΑΕΚ σκόραρε τρεις φορές στα πρώτα 20 λεπτά, πήρε μια χαλαρή νίκη με 3-0 και μπορεί να ελπίζει ότι θα σώσει μια χρονιά που μοιάζει χαμένη.

Ο αρχηγός Πέτρος Μάνταλος έχει ξανανιώσει σαν κεντρικό χαφ (και όχι εξτρέμ), ο Μπακασέτας γύρισε ανανεωμένος, υπάρχουν ελπίδες ότι μπορεί να μείνει και ο Σιμόες, ενώ η ομάδα ψάχνει κι άλλη μεταγραφή πέρα απ’ αυτή του χαφ Κρστίτσιτς, που σιγά-σιγά μπαίνει στο κλίμα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ