Αθλητισμος

Ο Σπανούλης πρώτος στις ασίστ - Ξεπέρασε τον Διαμαντίδη

Σημαντικό ρεκόρ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
spanoulis
© INTIME / ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Βασίλης Σπανούλης απολαμβάνει την κορυφή του πίνακα των παικτών με τις περισσότερες ασίστ στην Α1 επί ΕΣΑΚΕ από το βράδυ της Κυριακής (6/1).

Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» με τις 4 ασίστ που μοίρασε στη νίκη του Ολυμπιακού με 101-75 επί της ΑΕΚ (12η αγωνιστική) έφτασε τις 2.145 τελικές πάσες, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Δημήτρη Διαμαντίδη με 2.144. «Αυτή στο Γιώργο κόντρα στην ΤΣΣΚΑ είναι η καλύτερη ασίστ μου,» δήλωσε ο Kill-Bill, λίγα λεπτά μετά την επίτευξη του ρεκόρ, αναφερόμενος βέβαια στην τελική πάσα του και το πεταχτάρι του Γιώργου Πρίντεζη που έδωσε τη νίκη και τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στον τελικό της Euroleague με την ΤΣΣΚΑ στην Κωνσταντινούπολη το 2012.

Ο Σπανούλης τόνισε στην κάμερα της Cosmote TV: «Αυτό που θέλω είναι να έχω υγεία και να βοηθάω την ομάδα μου να πετυχαίνει στόχους. Όταν κάνεις μία πάσα, κάνεις ευτυχισμένους τους συμπαίκτες σου. Είμαι χαρούμενος που είμαι εκεί ψηλά στις πάσες. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Με απασχολεί να βοηθάω την ομάδα μου». 

Σκοπεύει να ξεπεράσει τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο στη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ της EuroLeague; «Δεν με ενδιαφέρει. Αυτό που με νοιάζει είναι να είμαι υγιής και να βοηθάω την ομάδα να παίρνει νίκες,» ήταν η απάντηση του Λαρισαίου διεθνή γκαρντ. 

Κι όταν ρωτήθηκε για το ποια είναι η αγαπημένη τελική πάσα που έχει δώσει μέχρι στιγμής στην καριέρα του, απάντησε: «Αυτή στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στην ΤΣΣΚΑ μου έρχεται σαν την καλύτερη. Δεν θυμάμαι κάποια άλλη, αλλά ίσως αυτή στον Γιώργο ήταν μάλλον η καλύτερη».

Η σύζυγός του. Ολυμπία Χοψονίδου και τα τέσσερα από τα πέντε παιδιά του βούτηξαν για τον Σταυρό το πρωί της Κυριακής (6/1), αλλά ο V-Span δεν τους ακολούθησε γιατί «είχα υποχρεώσεις με την ομάδα. Πιστεύουμε πολύ στον Θεό και μαζί με τη σύζυγό μου θέλουμε να περάσουμε αυτή την πίστη και στα παιδιά».

Μπλατ: «Είμαστε υπερήφανοι για τον Σπανούλη»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, αποθέωσε εν συνεχεία τον Βασίλη Σπανούλη μιλώντας στην Cosmote TV: «Δεν μπορώ να θυμηθώ παρά μερικούς θρύλους όπως ο Γκάλης και ο Γιαννάκης. Ο Μπίλι είναι μέρος ενός πραγματικά ξεχωριστού επιπέδου. Είμαστε υπερήφανοι γι' αυτό που είναι ως παίκτης και ως άνθρωπος». Λίγο αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου, ο Μπλατ είπε πάλι για τον Σπανούλη: «Ήταν ωραίο συναίσθημα να είμαστε μέρος του ρεκόρ του Βασίλη. Είναι ξεχωριστό κομμάτι. Είμαστε υπερήφανοι για τον Μπίλι. Το χαρήκαμε και εμείς και αυτός. Είναι ξεχωριστό να είσαι παίκτης και να περνάς παίκτες όπως ο Γκάλης και ο Γιαννάκης».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ