Αθλητισμος

Ο Flash, το Star Wars και τα συμβόλαια μιας ημέρας

Ο Ρικ Πιτίνο φαίνεται πως θα μείνει… αξέχαστος στην Ελλάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
pitino
ΡΙΚ ΠΙΤΙΝΟ / © ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα καταφέρει ο Ρικ Πιτίνο στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Όμως είναι δεδομένο πως δεν θα βαρεθούμε έχοντάς τον στην Ελλάδα. Πέρα από σπουδαίος προπονητής είναι και μεγάλος ατακαδόρος.

Στην παρθενική του συνέντευξη Τύπου, μετά το 96-84 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έκλεψε τις εντυπώσεις και σταμάτησε να μιλά μόνο όταν χρειάστηκε να πάει τουαλέτα!

Όταν ρωτήθηκε τι πρόλαβε να πει στους παίκτες του, εξιστόρησε ένα περιστατικό από τους Μπόστον Σέλτικς με πρωταγωνιστή τον θρυλικό Μπιλ Ράσελ, που έκανε τους παίκτες να καταλάβουν ότι κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα. Ακόμη τους είπε ότι όλοι πρέπει να αγωνιστούν σαν να έχουν συμβόλαιο μιας μέρας. Κι αυτή η ατάκα, σε συνδυασμό με τις απειλές από μεριάς διοίκησης για αποχωρήσεις, φαίνεται πως ξύπνησαν τους μπασκετμπολίστες του «τριφυλλιού».

Ο Πιτίνο παραδέχθηκε πως δεν γνωρίζει τα ονόματα των περισσότερων και φωνάζει τον Λεκαβίτσιους «Λουκ Σκάιγουοκερ» από το Star Wars και τον Θανάση Αντετοκούνμπο, Flash!

Όσο για τις παρεμβάσεις που πρόλαβε να κάνει μέσα σε δύο μέρες; Κατά δήλωσή του πρόσθεσε δύο νέα επιθετικά συστήματα και έδωσε βάση στη σκληρή, επιθετική άμυνα.

Από ‘κει και πέρα, είδαμε να κάνει συνεχώς αλλαγές και να δοκιμάζει διάφορα σχήματα. Είδαμε πεντάδα με τέσσερις ψηλούς, με τρεις ψηλούς, με τρεις κοντούς, σχεδόν τα πάντα.

Με τον Πιτίνο δεν θα βαρεθούμε…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ