Αθλητισμος

Η διαπλοκή και ο φόβος

Το φίδι παραμένει στην τρύπα, έτοιμο να δαγκώσει ξανά όταν χρειαστεί

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΗΛΟΣ, ©  ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI
ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΗΛΟΣ, © ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI

Πέρασαν ελάχιστες μέρες από τον ξυλοδαρμό του Τζήλου και κανένας δεν ασχολείται πλέον με την υπόθεση. Εκείνοι που «συγκλονίστηκαν», «αγανάκτησαν» και ζήτησαν «την σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και των ηθικών αυτουργών» άραξαν πάλι στα κιλά τους, ευχαριστημένοι επειδή μετά τις «σκληρές» ανακοινώσεις τους ξεμπέρδεψαν απέναντι στην όποια συνείδησή τους. 

Άλλωστε, κανείς δεν ξέρει τίποτα για τον φόνο, ούτε δείχνει την διάθεση να προσφέρει έστω και μισό στοιχείο που θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Μεγάλη η διαπλοκή κι ακόμη μεγαλύτερος ο φόβος. Ου μπλέξεις. Το φίδι θα παραμείνει στην τρύπα, έτοιμο να δαγκώσει ξανά όταν χρειαστεί.

Όσο για τους ίδιους τους διαιτητές, έκαναν το επαναστατικό τους καθήκον με την αποχή από τα ματς του Σαββατοκύριακου, επιμηκύνοντας τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους κατά τρεις μέρες. Η σιωπή όλων είναι εξασφαλισμένη. Αδύνατον να εμφανιστεί οποιοσδήποτε να μιλήσει, να καταγγείλει εκβιασμούς, εκφοβισμούς ή περίεργα τηλεφωνήματα παραμονές των κρίσιμων αγώνων που πηγαίνουν να σφυρίξουν. Για να υπάρχουν στους πίνακες της Super League πρέπει να παραμένουν μέρος του προβλήματος. Διαφορετικά ξέρουν πολύ καλά ότι κάποιος άλλος πρόθυμος θα τρέξει να τους φάει την θέση.

Όλα τακτοποιημένα. Όποιος τολμήσει να αγγίξει, πρώτα συκοφαντείται, μετά βγαίνει τρελός και στο τέλος εξαφανίζεται. Πόσο μάλλον να προσπαθήσει να αλλάξει κάτι. Από κει ξεκινάει, άλλωστε, και η βεβαιότητα του επόμενου που θα θελήσει να σπάσει κάποιον στο ξύλο ότι κανείς δεν θα ενδιαφερθεί να τον ανακαλύψει. Καλές γιορτές να έχουμε...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ