Αθλητισμος

Το δώρο των Σαν Αντόνιο Σπερς στον Ολυμπιακό (video)

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έμεινε δύο χρόνια παραπάνω στην Ελλάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
servos1.jpg
© EPA/TOMS KALNINS

Το 2015 ο Ολυμπιακός αποφάσισε να αποκτήσει τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, έναν πιτσιρικά σέντερ, που μόλις είχε γίνει ντραφτ από τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Το πλάνο της αμερικανικής ομάδας ήταν να τον αφήσει 1-2 χρόνια στην Ευρώπη και κατόπιν να τον εντάξει στο ρόστερ της. Χρόνο με τον χρόνο ο Σέρβος μπασκετμπολίστας βελτιωνόταν και ανέβαζε την απόδοσή του με τους «ερυθρόλευκους», ώσπου τόσο το 2017 όσο και το καλοκαίρι που μας πέρασε, ακούστηκαν έντονες φήμες πως ο παίκτης θα πρέπει να ετοιμάζεται για το ΝΒΑ.

Παρότι ο σπουδαίος προπονητής των Σπερς, ο Γκρεγκ Πόποβιτς αρέσκεται να δουλεύει με μη Αμερικανούς, δεν έγινε ποτέ η κίνηση για να υπογράψει ο Μιλουτίνοφ όπως θα μπορούσε. Κερδισμένος έμεινε ο Ολυμπιακός, που κράτησε τον παίκτη και φέτος τον βλέπει να εξελίσσεται σε MVP μέσα στη σεζόν.

Χθες βράδυ, ήταν μακράν ο κορυφαίος στην εκτός έδρας νίκη επί της Μπαρτσελόνα με 69-60, έχοντας 18 πόντους και 14 ριμπάουντ. Γενικά στα 13 ματς της Ευρωλίγκας έχει 10,7 πόντους και 7,8 ριμπάουντ μέσο όρο με ποσοστό 64,7% στα δίποντα!

Κι όλα αυτά για έναν παίκτη που είναι βαρύς σέντερ (2.13 ύψος και 116 κιλά) και που –θεωρητικά- δεν ταιριάζει στο σύγχρονο πιο γρήγορο μπάσκετ. Κι όμως…

FC Barcelona Lassa - Olympiacos Piraeus Highlights | Turkish Airlines EuroLeague RS Round 13

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ