Αθλητισμος

Στο «Μπερναμπέου» το Ρίβερ-Μπόκα

Στη Μαδρίτη θα κριθεί το φετινό Λιμπερταδόρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
river.jpg
© EPA/Juan Ignacio Roncoroni

Έπειτα από μαραθώνιες σημερινές συζητήσεις, αποφασίστηκε πως το «Σαντιάγο Μπερναμπέου» θα φιλοξενήσει τον επαναληπτικό τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες, ανάμεσα στη Ρίβερ Πλέιτ και την Μπόκα Τζούνιορς.

Η ηγεσία της Conmebol ήθελε το ματς να γίνει σε άλλη χώρα της Λατινικής Αμερικής, ο πρόεδρος της Αργεντινής, Μαουρίτσιο Μάκρι επιθυμούσε ο τελικός να διεξαχθεί εντός των τειχών, αλλά όχι στην έδρα της Ρίβερ, όμως επικράτησε η επιθυμία της ΦΙΦΑ.

Την τελευταία στιγμή έκανε πρόταση η γαλλική ομοσπονδία για να φιλοξενήσει το ματς στο «Σταντ Ντε Φρανς», ενώ ο Βλαντίμιρ Πούτιν που είναι στο Μπουένος Άιρες για το G20, εξέφρασε ενδιαφέρον για λογαριασμό της Ρωσίας.

Εν τέλει προτιμήθηκε το εμβληματικό γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς το αργεντίνικο στοιχείο είναι έντονο στην ισπανική πρωτεύουσα.

Το ματς θα γίνει την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, στις 21.30 ώρα Ελλάδος και δικαίωμα παρουσίας θα έχουν οπαδοί και των δύο ομάδων.

Μάλιστα, στη σημερινή συνάντηση ορίστηκαν και άλλες λεπτομέρειες, όπως τα ξενοδοχεία των αντιπάλων, αλλά και ο χώρος προπόνησής τους. Η Ρίβερ θα χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις της Ρεάλ και η Μπόκα αυτές της εθνικής Ισπανίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ