Αθλητισμος

Μια αγωνιστική για τον ΠΑΟΚ

«Κληρώνει» για τον Παναθηναϊκό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
49779-102109.jpg

Μια γνωστή καμπάνα για τον ΠΑΟΚ, η οποία ανακοινώθηκε, και μια άγνωστη για τον Παναθηναϊκό, η οποία «ψήνεται», σημαδεύουν τη συνέχιση του Γιουρόπα Λιγκ και του πρωταθλήματος της σουπερλίγκας, αντίστοιχα.

Λεπτομερέστερα, με αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ από την ΟΥΕΦΑ, γιατί στο παιχνίδι με τη Σάλκε για τα πλέι οφ του τσάμπιονς λιγκ (όπου η Τούμπα ήταν ήδη κλειστή για τους φιλάθλους), είχε μέσα 75 άτομα, με ανώτατο επιτρεπόμενο όριο τους 40. Αλλά και ο κ. Χιουμπ Στέφενς, προπονητής του ΠΑΟΚ, που αποβλήθηκε στο ημίχορνο του ίδιου αγώνα, τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών.

Ο κ. Στέφενς θα εκτίσει το υπόλοιπο της τιμωρίας του στα ματς με Άλκμααρ και Μακάμπι Χάιφα. Ο ΠΑΟΚ θα υποβάλει έφεση, αλλά δε θα έχει και πολλή τύχη. Το πιθανότερο είναι να υποδεχτεί χωρίς τον κόσμο του τη Μακάμπι Χάιφα στις 7/11 για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Ο Παναθηναϊκός

Αύριο Πέμπτη απολογείται η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην πειθαρχική επιτροπή της σούπερ λίγκας για το επεισόδιο με τη ρίψη μολότοφ ενάντια στο βαν της τηλεοπτικής μετάδοσης της Nova, μετά το τέλος του ματς με τον ΟΦΗ, το περασμένο Σάββατο στη Λεωφόρο. Κατηγορείται ότι την επίθεση την έκαναν οπαδοί του.

Απόσπασμα από το κατηγορητήριο: «Μετά τη λήξη του αγώνα 3-4 φίλαθλοι της εγκαλούμενης εισήλθαν στο χώρο στάθμευσης των οχημάτων της Nova και επιτέθηκαν σε όχημά και στους επιβαίνοντές του. Συγκεκριμένα ένας φίλαθλος της εγκαλούμενης έφτασε σε ελάχιστη απόσταση από την είσοδο του οχήματος τύπου βαν και πέταξε μια βόμβα μολότοφ μέσα σε αυτό η οποίας τελικώς εξερράγη εκτός διότι ένας εκ των εργαζομένων την απομάκρυνε με κλοτσιά. Στη συνέχεια δεύτερος φίλαθλος της εγκαλούμενης εκσφενδόνισε άλλη μία βόμβα μολότοφ η οποία βρήκε τον υπεύθυνο παραγωγής κ. Παπαδόπουλο στην πλάτη και εξερράγη δίπλα του…».

Η έκθεση της αστυνομίας θεωρείται επίσης επιβαρυντική. Εκτός από το περιστατικό με το βαν, αναφέρεται τραυματισμός του διαιτητή Δασκαλόπουλου από μπουκάλι στο ημίχρονο, αν και αυτό δεν έχει καν γραφτεί στο φύλλο αγώνα. Επίσης, αναφέρεται και άλλη επίθεση στο βαν του συνδρομητικού, στο ημίχρονο, από 80-100 άτομα με πέτρες.

Όμως, σήμερα Τετάρτη οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς της ΕΠΟ θα πάρουν από τη σουπερ λίγκα όλες τις εκθέσεις αγώνων που έχουν συνταχθεί. Επομένως, υπάρχει πιθανότητα να έχει ασκηθεί και άλλη δίωξη κατά του Παναθηναϊκού, πριν ακόμα από την αυριανή απολογία του.

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει μεγάλη οξύτητα στις σχέσεις Nova - Παναθηναϊκού. Οι 'πράσινοι' υποστηρίζουν  ότι το συνδρομητικό κανάλι μεροληπτεί εναντίον τους και πολιτεύεται υπέρ του Ολυμπιακού.

Μ.Φ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ