Αθλητισμος

Σήμερα το ντέρμπι της ντροπής Ρίβερ-Μπόκα (video)

Ουδείς ξέρει τι θα γίνει με τους τραυματίες ποδοσφαιριστές και με το γήπεδο του αγώνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
20368402.jpg
© EPA/MATIAS NAPOLI

Πάντα λέμε ότι υπάρχουν και χειρότερα. Αυτά έγιναν στην Αργεντινή, αφού η επίθεση οπαδών της Ρίβερ Πλέιτ στο λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή της Μπόκα Τζούνιορς, προκάλεσε πέντε τραυματίες.

Οι Πάμπλο Πέρες και Λεονάρντο Μπαλέρντι εμφανίστηκαν με δεμένο μάτι, λόγω θραυσμάτων, ενώ άλλοι τρεις παίκτες (μεταξύ των οποίων και ο Κάρλος Τέβες) είχαν συμπτώματα ζαλάδας με εμετούς λόγω της χρήσης δακρυγόνων από την αστυνομία.

Παρά τις έντονες πιέσεις της Ρίβερ και της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Λατινικής Αμερικής, το ματς δεν έγινε το Σάββατο το βράδυ, ούτε καν σε μεταγενέστερη ώρα.

Ορίστηκε να ξεκινήσει σήμερα στις 10 το βράδυ ώρα Ελλάδος, αν και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά σε τι κατάσταση θα βρίσκονται οι τραυματίες παίκτες της Μπόκα.

Από ‘κει και πέρα, εγείρεται και ένα άλλο ζήτημα, αν ο αγώνας θα γίνει στο «Μονουμεντάλ»! Υπήρξαν πληροφορίες πως η αστυνομία δεν εγγυάται την ασφάλεια του αποψινού αγώνα για το Κόπα Λιμπερταδόρες και λέγεται πως οι Αρχές «σφράγισαν» το γήπεδο.

Αυτό συνέβη, όχι μόνο λόγω της επίθεσης στο πούλμαν. Καταγγέλθηκαν ληστείες εισιτηρίων και χρημάτων, σκηνές πανικού σε διάφορα σημεία εντός κι εκτός γηπέδου, με κόσμο τρομοκρατημένο να κλαίει και να ουρλιάζει. Άρα, θεωρητικά, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει γήπεδο για να φιλοξενήσει τον σημερινό αγώνα!

Ξέχωρα από τα παραπάνω, ώρα με την ώρα έρχονται στο φως ολοένα και περισσότερες μαρτυρίες. Ο οδηγός του πούλμαν της Μπόκα, λιποθύμησε κάποια στιγμή από φόβο και αναθυμιάσεις, με συνέπεια να πιάσει τελευταία στιγμή το τιμόνι ο αντιπρόεδρος της ομάδας, πριν τρακάρει το όχημα και έχουμε άλλα… χειρότερα.

Πρέπει να έχουν συμβεί και περαιτέρω περιστατικά και μέσα στο γήπεδο. Είναι χαρακτηριστικό το βίντεο, που έξω από τα αποδυτήρια μιλάει στην κάμερα ο πρόεδρος της Ρίβερ, Ροντόλφο Ντ’ Ονόφριο, ο οποίος κάποια στιγμή εξαφανίστηκε από το πλάνο. Ο λόγος είναι ότι οπαδοί της ομάδας του έκαναν «ντου» στον χώρο, προκαλώντας τον τρόμο των παρευρισκόμενων.

Το πλέον συγκλονιστικό βίντεο που έχει κυκλοφορήσει ως τώρα, είναι τραβηγμένο μέσα από το πούλμαν της Μπόκα. Οι παίκτες της, θέλοντας να δώσουν κουράγιο ο ένας στον άλλον, τραγουδάνε και χοροπηδάνε, ενώ τα τζάμια είναι σπασμένα! Όμως, το… γλέντι σταματά απότομα όταν καταλαβαίνουν ότι υπάρχουν τραυματίες. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ