Αθλητισμος

7 πράγματα που πρέπει να προσέξεις πριν διαλέξεις γυμναστήριο

Με τι κριτήρια είναι καλό να κάνεις την επιλογή σου

36975838_2294409237265938_5992879966755225600_n.jpg
Θάνος Γελαλής
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
john-fornander-727171-unsplash.jpg

Σε λίγο καιρό έρχεται ο νέος χρόνος και τα γυμναστήρια θα αρχίσουν να βγάζουν προσφορές για ετήσια πακέτα. Είναι μία καλή περίοδος για να ξεκινήσεις γυμναστική χαλαρά ώστε να φτιάξεις όπως θες το σώμα σου μέχρι το καλοκαίρι και να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση και την υγεία σου. Πρέπει όμως να προσέξεις αρκετά στην επιλογή σου:

Απόσταση: βρες ένα γυμναστήριο που να βρίσκεται κοντά στο σπίτι σου ή στη δουλειά σου. Πολλές φορές θα βαριέσαι το περπάτημα μέχρι το γυμναστήριο ακόμα περισσότερο κι από το να κάνεις γυμναστική. Επίσης δε θα χρειάζεται να καταναλώνεις άσκοπα χρόνο, μέσα στη μέρα σου.

Συνωστισμός: Πέρνα από το γυμναστήριο τις ώρες που θα σε βόλευε να πηγαίνεις και δες τι παίζει από κόσμο. Σε ένα γυμναστήριο που πρέπει να περιμένεις 5-10 λεπτά για να κάνεις σε κάθε όργανο, θα βαριέσαι και θα ξοδεύεις άσκοπα τον χρόνο σου.

Εγκαταστάσεις και εξοπλισμός: Πήγαινε μία βόλτα και δες αν είναι παλιά τα όργανα και οι διάδρομοι, ώστε να γλιτώσεις την πιθανότητα τραυματισμού ενώ τα χρησιμοποιείς. Πρόσεξε επίσης πόσων ειδών όργανα υπάρχουν, ώστε να μην καταλήγεις να κάνεις συνέχεια τις ίδιες και τις ίδιες ασκήσεις.

Καθαριότητα: ίσως το σημαντικό πράγμα που πρέπει να προσέξεις. Δες αν υπάρχει μούχλα στους τοίχους γιατί η μακροπρόθεσμη έκθεση μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα στην υγεία σου. Δες επίσης τα αποδυτήρια και τις τουαλέτες. Είναι αρκετά καθαρά;

Εξυπηρέτηση: μίλα με τους γυμναστές που εργάζονται εκεί. Είναι πρόθυμοι να σε βοηθήσουν και να σου βγάλουν ένα πρόγραμμα; Πάντα πρέπει να σου δείχνουν πώς να κάνεις μία καινούργια άσκηση διαφορετικά είναι πολύ πιθανό να τραυματιστείς.

Παρέα: οι φίλοι είναι ένα καλό κίνητρο για να πηγαίνεις στο γυμναστήριο. Ωστόσο, μην ξοδεύεις τον χρόνο σου με μπλα μπλα γιατί δε θα κάνεις ποτέ αυτό που πήγες να κάνεις.

Κόστος: είναι γυμναστήριο! Δεν χρειάζεται να δίνεις 800€ ετησίως για να γυμναστείς. Βέβαια, πρόσεχε και τις πολύ χαμηλές τιμές γιατί η χαμηλή τιμή συνοδεύεται από χαμηλή ποιότητα. Απόφυγε τα άκρα! 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ