Αθλητισμος

1-4 για τον Ολυμπιακό

Βαριά ήττα στην πρεμιέρα του τσάμπιονς λιγκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
49285-101191.jpg

Με 1-4 έχασε χτες το βράδυ στο κατάμεστο και (αρχικά) ενθουσιώδες «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός από την πρωταθλήτρια Γαλλίας Παρί Σεν Ζερμέν, πληρώνοντας τα τεράστια αμυντικά κενά στο ψηλό παιχνίδι, την κούραση στο β΄ημίχρονο, αλλά και τη διαφορά κλάσης της γαλλικής ομάδας.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός στάθηκε καλά, πίεσε και  ισοφάρισε γρήγορα με τον Βάις (25΄) το γκολ του Κοβάνι (19΄). Στο ίδιο διάστημα οι γηπεδούχοι είχαν δύο δοκάρια (Βάις 1΄, Φουστέρ 15΄).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι πρωταθλητές Ελλάδας κατέρρευσαν και δέχτηκαν τρία γκολ - καρμπόν, όλα από κόρνερ του Λαβέτσι (εύστοχη αλλαγή του κ. Μπλαν): στο 68΄ και 73΄από τον Τιάγκο Μότα και στο 86΄από τον Μαρκινιό (όλα κεφαλιές). Η γαλλική ομάδα έχασε και πέναλτι στο 77΄. Το κέρδισε ο Ιμπραίμοβιτς από τον Σάμαρη, το εκτέλεσε ο ίδιος, αλλά ο Ρομπέρτο απέκρουσε με διπλή προσπάθεια. Ο κ. Μίτσελ δεν μπόρεσε να βοηθήσει ουσιωδώς την ομάδα του.

Διαιτητής ο Γερμανός Φέλιξ Μπριχ (εξαιρετικός). Κίτρινη κάρτα: Μπονγκ.

Το ματς ήταν το πρώτο στον προκριματικό όμιλο του τσαμπιονς λιγκ, όπου μετέχουν οι πρωταθλητές Ελλάδας. Για άλλη μια φορά, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε ανέτοιμος σε πρεμιέρα τσάμπιονς λιγκ και ηττήθηκε, όπως είχε ξαναγίνει με Μαρσέιγ, Σάλκε και Παρί Ζεν Ζερμέν ξανά. Τώρα τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ για την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Στο άλλο ματς Μπενφίκα – Άντερλεχτ 2-0.

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:Ρομπέρτο, Μανιάτης, Μετζανί, Σιόβας, Μπονγκ, Σάμαρης, Μασάντο, Βαϊς(84΄ Γιαταμπαρέ), Φουστέρ(74΄ Σαβιόλα), Ντομίνγκες(60΄ Κάμπελ), Μήτρογλου.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Σιρίγκου, Φαρ Ντερ Βιλ, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Μάξγουελ, Βεράτι(79΄ Ραμπιό), Μότα, Ματουιντί, Λούκας Μόουρα(46΄ Λαβέτσι), Καβάνι(88΄ Μενέζ), Ιμπραϊμοβιτς.

Μ.Φ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ