Αθλητισμος

Μπόκα και Ρίβερ ετοιμάζονται για τη μητέρα των μαχών

Οι δύο μεγαλύτερες ομάδες της Αργεντινής, στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19250643.jpg
©EPA/NICOLAS AGUILERA

Πόσο ενδιαφέρον θα είχε ένας τελικός Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα; Σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε Σέλτικ-Ρέιντζερς, σε Παναθηναϊκό-Ολυμπιακό (λέμε τώρα…);

Θα ήταν σίγουρα το γεγονός της δεκαετίας, ένα από τα μεγαλύτερα συναπαντήματα όλων των εποχών. Στην Ευρώπη κάτι τέτοιο δεν το έχουμε δει ακόμη, όμως στη Λατινική Αμερική ετοιμάζονται για τις δύο μεγαλύτερες μάχες που έχει γνωρίσει η ήπειρος.

Στον φετινό διπλό τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες (το αντίστοιχο Τσάμπιονς Λιγκ δηλαδή), θα αναμετρηθούν η Μπόκα Τζούνιορς με τη Ρίβερ Πλέιτ. Ίσως οι πιο μισητοί αντίπαλοι στην ιστορία του ποδοσφαίρου, που έχουν έρθει αντιμέτωποι 246 φορές μέχρι τώρα.

Κυρίως για το πρωτάθλημα Αργεντινής, αλλά και 24 φορές για το Λιμπερταδόρες. Στις προκριματικές του φάσεις, στα προημιτελικά, στα ημιτελικά, ποτέ όμως σε τελικό!

Εδώ και λίγες ώρες όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης περιμένει αυτά τα δύο ματς, αυτά που μπορούν να χαρακτηριστούν άνετα ως μητέρα των μαχών.

Ήδη, ο πρώτος αγώνας… αναβλήθηκε! Λίγα λεπτά μετά την πρόκριση της Μπόκα τα ξημερώματα, έγινε γνωστό ότι το παιχνίδι που είναι να γίνει στην έδρα της δεν θα διεξαχθεί την επόμενη Τετάρτη 7 Νοεμβρίου. Θα ακολουθήσουν συσκέψεις για μέτρα ασφαλείας και συνεννόηση με την τοπική Λίγκα. Εικάζεται πως το πρώτο ματς, στο «Μπομπονέρα» της Μπόκα, θα γίνει το Σάββατο 10 Νοεμβρίου και η ρεβάνς στο «Μονουμεντάλ» της Ρίβερ, 15 μέρες αργότερα.

Για να φτάσει στον τελικό, η Μπόκα Τζούνιορς απέκλεισε τη βραζιλιάνικη Παλμέιρας. Είχε νικήσει 2-0 στο γήπεδό της και πήρε εύκολη ισοπαλία 2-2. 

Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ – Μεταγλωττισμένο trailer

Όμως η Ρίβερ Πλέιτ πέτυχε μια δύσκολη και επεισοδιακή πρόκριση κόντρα στην Γκρέμιο, επίσης από τη Βραζιλία.

Στο Μπουένος Άιρες, οι Αργεντινοί έχασαν με 1-0 και στον επαναληπτικό του Πόρτο Αλέγκρε, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν. Η Ρίβερ, που έψαχνε ένα θαύμα, ισοφάρισε στο 82’ και πήρε τη νίκη-πρόκριση στο 95ο λεπτό με πέναλτι, που καταλογίστηκε μέσω VAR και καθυστέρησε να εκτελεστεί σχεδόν οκτώ λεπτά! 

Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για ένα από τα πιο περίεργα πέναλτι, που βάσει κανονισμού είναι, αλλά και πάλι δεν δίνεται εύκολα. Περιττό ν’ αναφερθεί πως ο διαιτητής Αντρές Κούνια έφυγε από τον αγωνιστικό συνοδεία τεράστιας αστυνομικής δύναμης…

Η ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗ (Acusada) - Official Trailer

Άρα καλό είναι να ετοιμαζόμαστε για δύο ματς, που θα έχουν τρομερή ατμόσφαιρα, μεγάλη αντιπαλότητα, σκληρά μαρκαρίσματα, θέαμα και (μάλλον) μπόλικο ξύλο. Ας ευχηθούμε να μην υπάρξουν τραυματίες και νεκροί, όπως στο παρελθόν. Μόνο μπάλα είναι άλλωστε… 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ