Αθλητισμος

Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός έχει πρόβλημα (video)

Νέα ήττα στην Ευρωλίγκα, εντός έδρας από τη Ζαλγκίρις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
20240523.jpg
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Μέχρι να φτάσει στην έκτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός υπολόγιζε να κάνει πέντε νίκες κόντρα σε –θεωρητικά- πιο αδύναμες ομάδες.

Μετά τους πρώτους τέσσερις αγώνες, ήδη μετρά δύο ήττες. Και την Παρασκευή το βράδυ έχασε μέσα στην Αθήνα από τη Ζαλγκίρις με 87-83 στην παράταση.

Είναι εμφανές πως αν συνεχίσουν έτσι οι «πράσινοι» όχι μόνο στο φάιναλ φορ δεν θα πάνε, αλλά ούτε θα προκριθούν στη δεύτερη φάση. Προβλέψιμο μπάσκετ, κακή άμυνα, πράγματα που είδαμε και τα προηγούμενα χρόνια, απλά φέτος το… κακό είναι μεγαλύτερο.

Το μπάτζετ που δίνει η διοίκηση του «τριφυλλιού», μπορεί να αρκεί για να πάρει το πρωτάθλημα Ελλάδος, όμως για την Ευρώπη είναι λίγο. Όσο για τον Τσάβι Πασκουάλ μοιάζει ανήμπορος να αλλάξει την κατάσταση, καθώς ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας είναι ο ίδιος εδώ και δύο χρόνια. Χωρίς πρωτοτυπία στην επίθεση και με τεράστια κενά στην άμυνα. Αν ο Παναθηναϊκός θέλει να βρει κάτι φρέσκο για τον πάγκο του, θα πρέπει να κοιτάξει στον πάγκο της Ζαλγκίρις που βρίσκεται ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Από του χρόνου όμως… Ως τότε θα πρέπει να ζει με τα ελαττώματά του και να τα περιμένει όλα από τον Καλάθη, που πέτυχε 22 πόντους.

Highlights: Panathinaikos OPAP Athens - Zalgiris Kaunas

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ