Αθλητισμος

Ναδάλ-Τζόκοβιτς έχουν δίλημμα: Να παίξουν ή όχι στη Σ. Αραβία στη σκιά της υπόθεσης Κασόγκι;

Οι παίκτες θα εισπράξουν ένα εκατομμύριο ευρώ έκαστος για τον αγώνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19794101.jpg
© EPA/ANDREW COULDRIDGE

Πιέσεις δέχονται οι δύο πρωταθλητές του τένις Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς έπειτα από την απόφασή τους να βρεθούν αντιμέτωποι σε φιλικό αγώνα τένις στη Σαουδική Αραβία στις 22 Δεκεμβρίου.

Οι δύο τενίστες εκτιμάται ότι θα εισπράξουν για αυτό το παιχνίδι τουλάχιστον 1 εκατομμύριο ευρώ ο καθένας και η συμφωνία για τον χριστουγεννιάτικο αγώνα οριστικοποιήθηκε στις 7 Οκτωβρίου.

Πέντε ημέρες νωρίτερα ήρθε στο φως της δημοσιότητας η σκοτεινή υπόθεση δολοφονίας του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι. Ο δημοσιογράφος και δεινός επικριτής του βασιλείου εξαφανίστηκε από προσώπου γης μετά την επίσκεψή του στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Η κοινή γνώμη αλλά και η διεθνής κοινότητα παρακολουθούν συγκλονισμένες τις ανατριχιαστικές περιγραφές για την τύχη του Κασόγκι και πολλές είναι οι ακυρώσεις εκδηλώσεων που σχετίζονται με τη Σαουδική Αραβία. Οι δύο τενίστες καλούνται να δώσουν άμεσα απαντήσεις για το αν δέχονται να αποτελούν μέρος του αθλητικού μάρκετινγκ της Σαουδικής Αραβίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ