Αθλητισμος

Οι «γκρίζες ζώνες» στη συμφωνία Αλαφούζου-Ταϊλανδού

Οι υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν, οι απορίες και το μέλλον της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
16513673.jpg
© ΑΠΕ ΜΠΕ/ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ

Έπειτα από έξι μήνες γεμάτους διαπραγματεύσεις, φήμες και μπόλικα «ράδιο αρβύλα», μάθαμε σήμερα ότι ο Γιάννης Αλαφούζος συμφώνησε με τον Παϊρότζ Πιενγκμποσάντ.

Ο Ταϊλανδός ή τέλος πάντων η εταιρεία Panasia που εκπροσωπεί, δεν θα γίνει μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά θα πάρει τις μισές μετοχές που ανήκουν στον Αλαφούζο και στην εταιρεία Sortivo. Κοινώς, το 42,5% των μετοχών. Άλλο ένα 42,5% παραμένει στον νυν ιδιοκτήτη και το υπόλοιπο σε διάφορους μικρομετόχους.

Έτσι, δεν επιβεβαιώνονται οι αρχικές προθέσεις του Παϊρότζ ότι θα πάρει την ΠΑΕ βάζοντας 47 εκατομμύρια ευρώ. Θα δώσει 10.000.000 για το 42,5%, κάτι που πρέπει να συμβεί μέσα στους επόμενους 3,5 μήνες.

Ώσπου να μπουν (αν μπουν) τα χρήματα το «τριφύλλι» ανήκει στον Αλαφούζο, ενώ μάλλον τυπική διαδικασία είναι η έγκριση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Στην περίπτωση που ο Πιενγκμποσάντ βάλει τα χρήματα –έστω και τμηματικά- ο Παναθηναϊκός θα έχει δύο ιδιοκτήτες πια.

Ποιος θα κάνει κουμάντο; Ουδείς ξέρει. Το πιθανότερο είναι πως θα ενεργοποιηθούν άνθρωποι του Ταϊλανδού (όπως ο Άβραμ Γκραντ σε ρόλο… CEO), αλλά με τον Αλαφούζο σε ρόλο τοποτηρητή. Διότι κανείς δεν ξέρει ποιες είναι οι προθέσεις των νέων επενδυτών. Βασικά, δεν γνωρίζουμε καν ποιοι είναι ακριβώς οι επενδυτές που εκπροσωπεί ο Παϊρότζ. Μαθαίνουμε και φαίνεται να είναι ο Βίκτωρ Ρέστης, αλλά πρέπει να συμμετέχουν και ξένοι επιχειρηματίες. Ούτε ο Πιενγκμποσάντ έχει μιλήσει ποτέ, ούτε καν η Panasia έχει βγάλει μια ανακοίνωση ενημέρωσης.

Ώσπου να ξεκαθαριστούν όλα τα παραπάνω, ο Παναθηναϊκός θα βρίσκεται διοικητικά σε μία «γκρίζα ζώνη», ενώ μην ξεχνάμε πως… παραμονεύει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και το Athens Alive, το οποίο προεκλογικά αναμένεται να ανακοινωθεί από την κυβέρνηση.

Ως τότε, Αλαφούζος και Πιενγκμποσάντ αναμένεται να πορευθούν μαζί. Αν βέβαια ο Ταϊλανδός βάλει τα χρήματα. Ως τότε τίποτα δεν αλλάζει… 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ