Αθλητισμος

Ο Πολ Σκόουλς άδειασε τον Μουρίνιο

Βαριές εκφράσεις από τον πρώην άσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον του προπονητή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
14084851.jpg
© EPA/RITCHIE B. TONGO

Είναι σύνηθες σε όλο τον κόσμο, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές μιας ομάδας να σχολιάζουν τα πεπραγμένα του αγαπημένου τους συλλόγου. Συμβαίνει κι εδώ, συμβαίνει κι έξω. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα λόγια παλιών παικτών δεν έχουν μεγάλο αντίκτυπο στον κόσμο, αφού ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, δίχως να έχει μεγάλη σημασία.

Στην Αγγλία δεν είναι έτσι τα πράγματα. Σαφώς πιο πατροπαράδοτοι οι φίλαθλοι εκεί, σέβονται υπερβολικά τις παλιές δόξες των ομάδων τους. Μοιραία οι δικές τους δηλώσεις μπορούν να επηρεάσουν πολύ κόσμο, ειδικά αν γίνονται στην τηλεόραση.

Ο Πολ Σκόουλς είναι από τις πιο σημαντικές μορφές της σύγχρονης Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία παρεμπιπτόντως απέτυχε να νικήσει ξανά. Χθες βράδυ έφερε 0-0 εντός έδρας με τη Βαλένθια για το Τσάμπιονς Λιγκ, και ο Σκόουλς ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του καναλιού BT Sport που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της διοργάνωσης στη Βρετανία.

Στο πρώτο του σχόλιο, ο παλιός μέσος της ομάδας τα έχωσε στον Μουρίνιο δημόσια, λέγοντας ότι «έχει πολύ μεγάλο στόμα και λέει διάφορα. Κάνει κακό στην ομάδα και απορώ πως δεν έχει απολυθεί ακόμη»…

Πέρα από τα social media που πήραν φωτιά, ακολούθησε χαμός σε όλα τα επίπεδα. Ο Μουρίνιο ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου για να σχολιάσει τις δηλώσεις του Σκόουλς: «Δεν ενδιαφέρομαι να μάθω τι είπε ο συγκεκριμένος. Ελευθερία λόγου έχουμε, μπορεί να πει ό,τι θέλει» τόνισε ο Πορτογάλος, που είδε σήμερα τα περισσότερα πρωτοσέλιδα των αγγλικών εφημερίδων να έχουν ως βασικό θέμα τις δηλώσεις του Σκόουλς!

Η αλήθεια είναι πως ο Μουρίνιο μετρά μέρες –αν όχι ώρες- στη Γιουνάιτεντ και όλα δείχνουν πως αυτό δύσκολα θα αλλάξει. Περισσότερο ενδιαφέρον έχει πια να μάθουμε αν θα τον αντικαταστήσει ο Ζινεντίν Ζιντάν ή κάποιος άλλος. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ