Αθλητισμος

Η επιστροφή της ΑΕΚ στα σαλόνια (video)

Απόψε το μεγάλο ματς με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
aek.jpg
EUROKINISSI/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

 

Δώδεκα χρόνια ήταν πολλά για την ΑΕΚ μακριά από το Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά τις περιπετειώδεις –μα δίκαιες- προκρίσεις κόντρα σε Σέλτικ και Βίντι στα προκριματικά, ήρθε η ώρα να γυρίσει στους ομίλους, όπου τελευταία φορά αγωνίστηκε το 2006.

Αυτή είναι η πέμπτη της παρουσία στη συγκεκριμένη φάση και ακόμη αναζητά την πρώτη της πρόκριση στα νοκ άουτ. Και φέτος είναι πολύ δύσκολο το έργο της σε όμιλο με Μπάγερν, Μπενφίκα και Άγιαξ.

Η αρχή γίνεται σήμερα στις 19.55, με τον αγώνα απέναντι στους Ολλανδούς στο Άμστερνταμ. Με 2.500 κόσμο στο πλευρό της και μεγάλη αισιοδοξία θα μπει στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Σημαντικές οι απουσίες των τιμωρημένων Λιβάγια, Λόπες, Μπακασέτα, που ίσως αναγκάσουν τον Μαρίνο Ουζουνίδη να παρατάξει σύστημα με πέντε αμυντικούς.

Στις προηγούμενες τέσσερις πρεμιέρες είχε τρεις ισοπαλίες και μια ήττα.

ΣΕΖΟΝ 1994-95

Σε όμιλο με Άγιαξ και Μίλαν, που τότε πήγαν στον τελικό εκείνη της χρονιάς, με την Σάλτσμπουργκ είχαν σχεδόν… διακοσμητικό ρόλο. Στο παιχνίδι της Αυστρίας, έμειναν στο 0-0.

SALZBURG-AEK  0-0 1994 Όλες οι φασεις

ΣΕΖΟΝ 2002-03

Ήταν η χρονιά που η ΑΕΚ έγραψε Ιστορία, κάνοντας έξι ισοπαλίες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, εκ των οποίων οι δύο απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης. Η πρεμιέρα της, επιφύλασσε άλλη μια λευκή ισοπαλία για τον «Δικέφαλο», αυτή τη φορά στο Βέλγιο με την Γκενκ.

Πειραιάς - Επεισόδια στην πορεία μνήμης του Παύλου Φύσσα

ΣΕΖΟΝ 2003-04

Το γήπεδο στη Φιλαδέλφεια είχε γκρεμιστεί, στο ΟΑΚΑ γινόταν ανακατασκευή ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων και στην Ελλάδα η ΑΕΚ έπαιζε είτε στη Νέα Σμύρνη είτε στα Λιόσια. Για την Ευρώπη, βρήκε άκρη να φιλοξενηθεί στη Λεωφόρο, εκεί που διεξήχθη το 1-1 με τη Λα Κορούνια.

ΣΕΖΟΝ 2006-07Η τελευταία φορά της ΑΕΚ σε ομίλους ξεκίνησε με μια ήττα από τη Μίλαν με 3-0 στο «Σαν Σίρο». Στην Αθήνα βέβαια, η «Ένωση» επικράτησε της ομάδας που μερικούς μήνες μετά κατέκτησε στο ΟΑΚΑ το Τσάμπιονς Λιγκ εκείνης της περιόδου…

18.09.2018 Accidente laboral reformas Hotel Ritz Madrid

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ