Αθλητισμος

Απειλεί με αποκλεισμό η WADA την Τζαμάικα

Ελλιπείς οι έλεγχοι αντιντόπινγκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
47699-98512.jpg

H WADA απειλεί το όνειρο του Γιουσέιν Μπόλτ για ένα τρίτο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στα 100 και 200 μέτρα στο Ρίο το 2016.

Η διεθνής ομοσπονδία αντιντόπινγκ προειδοποίησε την Τζαμάικα ότι ρισκάρει ακόμα και τη συμμετοχή της στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και στα Παγκόσμια πρωταθλήματα, αν συνεχίσει να μην εφαρμόζει έλεγχο αντιντόπινγκ στη χώρα της αλλά και αν συνεχιστεί με αυτό το ρυθμό τα θετικά κρούσματα ντόπινγκ των αθλητών της, ντοπέ, με τελευταίο κορυφαίο παράδειγμα τον Ασάφα Πάουελ.

Ο γενικός διευθυντής της WADA Ντέηβιντ Χάουμαν προέτρεψε τους Τζαμαϊκανούς να ελέγξουν σοβαρά τις κατηγορίες της πρώην διευθύντριας του αντιντόπινγκ κοντρόλ στη χώρα, Ρενε Αν Σίρλεϊ, η οποία είχε προειδοποιήσει όπως είπε τους πολιτικούς αλλά και τους υπεύθυνους της ομοσπονδίας της Τζαμάικα ότι τα θετικά δείγματα του Ασάφα Πάουελ και άλλων τεσσάρων αθλητών και αθλητριών είναι μια καταστροφή για την χώρα και πως θα πρέπει να πάρουν μέτρα αλλά την αγνόησαν.

«Νομίζουν ότι η Τζαμάικα είναι στο απυρόβλητο και δεν φοβούνται τίποτε. Απλά κάθονταν και περίμεναν να συμβεί το κακό» δήλωσε η Σίρλεϊ, που μάλιστα δημοσιοποίησε αυτές τις πληροφορίες μιλώντας πριν λίγο καιρό στο περιοδικό «Sports illustrated»

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της WADA Ντέηβιντ Χάουμαν προειδοποίησε:

«Αν οι Τζαμαϊκανοί αρνηθούν να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους τότε έχουμε το δικαίωμα εφόσον δεν τηρούν τους κανόνες, ιδιαίτερα στους ελέγχους αντιντόπινγκ που εφαρμόζουν, να τους τιμωρήσουμε ακόμα και με αποκλεισμό από διοργανώσεις ενημερώνοντας φυσικά τη ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπή) και την IAAF (Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου).

Ήδη έχουμε θέσει το θέμα υπόψιν της τζαμαϊκανής επιτροπής αντιντόπινγκ και αν χρειαστεί θα φτάσουμε και σε κυβερνητικά στελέχη.

»Είναι έξυπνοι άνθρωποι και θα κάνουν το καλύτερο για την πατρίδα τους. Πρέπει όλοι να καταλάβουν στη Τζαμάικα πως δεν πρόκειται να κάνουμε τα στραβά μάτια» κατέληξε ο ισχυρός άνδρας της WADA η οποία γνωρίζει καλά πως η επιτροπή αντιντόπινγκ στη Τζαμάικα δεν λειτουργεί όπως πρέπει και αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που την εγκατέλειψε η Σίρλεϊ.

Δ.Κ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ