Αθλητισμος

Καλλονή - Ολυμπιακός 0-1

Το γκολ ο Μανιάτης 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
47538-98313.jpg

Τόσο δύσκολα, όσο ακριβώς δείχνει και το τελικό σκορ (0-1) νίκησε χτες το βράδυ τη νεοφώτιστη Καλλονή Λέσβου (επίσημα: ΑΕΛΚ Αθλητική Ένωση Λεκανοπεδίου Καλλονής)  ο Ολυμπιακός, στο ματς με το οποίο έκλεισε η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος 2013-2014. Το παιχνίδι έγινε στο ΟΑΚΑ και όχι στη Μυτιλήνη, γιατί το γήπεδο της Καλλονής δεν είναι ακόμα έτοιμο, επομένως ο Ολυμπιακός ήταν τυπικά φιλοξενούμενος. Ο πρωταθλητής αποδοκιμάστηκε από τους φιλάθλους του.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο περσινός πρωταθλητής είχε την υπεροχή απέναντι στη μαζικά αμυνόμενη Καλλονή, αλλά δημιούργησε μόνο δύο καλές φάσεις. Στο δεύτερο, με την είσοδο του Μήτρογλου και του Φετφατζίδη, βελτιώθηκε και μπόρεσε να φτάσει στο γκολ, που το πέτυχε στο 61΄ο διεθνής μέσος Γιάννης Μανιάτης. Στο 64΄ ο Λεοζίνιο της Καλλονής λίγο έλειψε να ισοφαρίσει. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έχασε δυο καλές ευκαιρίες.

Στο τέλος του αγώνα και οι δύο ομάδες σέρνοντταν, πράγμα λογικό, γιατί είναι μόλις 19 Αυγούστου. Οι ερυθρόλευκοι έχουν στη διάθεσή τους ένα μήνα για να βελτιωθούν, ενόψει της έναρξης του τσάμπιονς λιγκ. Όσο για την Καλλονή, έδωσε το πρώτο της παιχνίδι της ιστορίΑς της στη σούπερ λίγκα. Αυτό τα λέει όλα. 

Καλύτεροι παίχτες του αγώνα οι δυο «χρυσές» αλλαγές του Ολυμπιακού (απορεί κανείς γιατί ο κ. Μίτσελ δεν τους ξεκινάει στην αρχική εντεκάδα) και ο τερματοφύλακας της Καλλονής Σιδερίδης. Απογοήτευσε και αντικαταστάθηκε ο σπουδαίος Αργεντινός Σαβιόλα, που προφανώς χρεάζεται χρόνο προσαρμογής.

Αξιοσημείωτο ότι από τους 14 παίχτες που χρησιμοποίησε ο κ. Μίτσελ. μόνο οι 4 ήταν «καθαρόαιμοι» Έλληνες. Αντίθετα, η λεσβιακή ομάδα στηρίχτηκε σε  κορμό γηγενών.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ Καλλονής (Γιάννης Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Ποντάνι, Λεάντρο, Χωριανόπουλος, Φαρία, Λεοζίνιο (88' Μπουρούς), Γκαρσία (83' Γιουκαρής), Μαρσέλο, Καζάκης (83' Γάλας), Μανούσος.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σιόβας, Μετζανί, Χολέμπας, Μανιάτης, Φέισα, Κάμπελ, Τσόρι (81' Φουστέρ), Βάις (46' Φετφατζίδης), Σαβιόλα (59' Μήτρογλου).

M.Φ. 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ