Αθλητισμος

Ο Ιταλός που ψάχνει restart στον Παναθηναϊκό (video)

Ο Φεντερίκο Μακέντα υπόσχεται να δείξει τον καλό του εαυτό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Moment thieves steal a £300,000 Lamborghini from hotel car park

Έπειτα από αναζήτηση μηνών, ο Παναθηναϊκός κατέληξε στον ξένο σέντερ φορ που θα πάρει. Ουδείς ενθουσιάστηκε με την απόκτηση του Φεντερίκο Μακέντα, καθώς είναι ένας ποδοσφαιριστής που ξεκίνησε με φόρα την καριέρα του, αλλά γρήγορα πήρε την κατιούσα.

Το φτωχόπαιδο που μεγάλωσε δύσκολα στη Ρώμη είχε μπόλικο ταλέντο και το 2007 μετακόμισε μαζί με την οικογένεια του στην Αγγλία και συγκεκριμένα στην περίφημη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Την άνοιξη του 2009 και πριν ακόμη κλείσει τα 18 του χρόνια, πήρε από τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον την ευκαιρία του. Ντεμπούτο με αλλαγή στο ματς με την Άστον Βίλα, γκολ για το τελικό 3-2 στις καθυστερήσεις, με ένα εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ. Ήταν ένα από τα ματς-κλειδί που έδωσαν τον τίτλο στους «κόκκινους διάβολους», ενώ στο καπάκι σκόραρε και απέναντι στη Σάντερλαντ.

Όλα έδειχναν ότι η Γιουνάιτεντ είχε βρει ακόμη ένα ταλέντο που θα άφηνε εποχή. Όμως τα πράγματα δεν έγιναν έτσι. Ο Μακέντα είχε ατυχίες με τραυματισμούς, αλλά κυρίως δεν δούλεψε όσο θα έπρεπε, κάτι που παραδέχεται και ο ίδιος.

Από το 2010 ως το 2014 ακολούθησε μια σειρά δανεισμών. Σαμπντόρια, Στουτγάρδη, ΚΠΡ, Ντονκάστερ, Μπέρμιγχαμ. Μόνο στην τελευταία ο Ιταλός έδειξε την αξία του, βάζοντας 10 γκολ σε 18 αγώνες.

Ήταν η αφορμή για να πάρει μεταγραφή στην Κάρντιφ, όπου τον επέλεξε ο παλιός προπονητής του στις ακαδημίες της Γιουνάιτεντ, ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Στα δύο χρόνια που έμεινε εκεί, είχε σκαμπανεβάσματα και ουσιαστικά δεν στέριωσε. Μοιραία το 2016 γύρισε στην πατρίδα του και στη Νοβάρα της Β’ κατηγορίας Ιταλίας. Τουλάχιστον εκεί απέφυγε τους τραυματισμούς, αλλά δεν εντυπωσίασε κιόλας με 11 τέρματα σε 50 εμφανίσεις.

Την 1η Ιουλίου έμεινε ελεύθερος και δύο μήνες αργότερα βρήκε συμβόλαιο στην Ελλάδα. Ο Νίκος Νταμπίζας και ο Παναθηναϊκός θεωρούν ότι βρήκαν έναν σέντερ φορ που μπορεί να κάνει restart στην καριέρα του, όπως και ο Μάρκους Μπεργκ προ πενταετίας. Ο Μακέντα, άλλωστε, είναι ακόμη 27 ετών, αλλά μάλλον οι πιθανότητες δεν είναι ίδιες με τον Σουηδό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ