Αθλητισμος

Επεισόδιο στους Βαλκανικούς Αγώνες ιστιοπλοΐας - Οι Σκοπιανοί ήθελαν να αγωνιστούν ως «Μακεδονία»

Το ΥΠΕΞ απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
balkan-sailing-championship-logo_page_2-1.jpg

Ως «Μακεδονία» δήλωσαν την εθνική τους ομάδα οι Σκοπιανοί στους 51ους Βαλκανικούς Αγώνες ιστιοπλοΐας που θα πραγματοποιηθούν από αύριο Τρίτη έως το προσεχές Σάββατο στη Χίο.

Η ελληνική ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία ενημέρωσε το υπουργείο Εξωτερικών για το επεισόδιο. Το ΥΠΕΞ απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, εκτός αν οι αθλητές της γειτονικής χώρας αγωνίζονταν με το όνομα FYROM. Οι Σκοπιανοί δεν δέχθηκαν και απέσυραν τη συμμετοχή τους.

Όσον αφορά στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, συνολικά θα τρέξουν 140 αθλητές και αθλήτριες από επτά χώρες: Ελλάδα, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία και Κύπρο.

Ιστιοδρομίες θα γίνουν σε τέσσερις κατηγορίες και πιο συγκεκριμένα στα Όπτιμιστ, τα Λέιζερ Στάνταρντ, τα Λέιζερ Ράντιαλ και τα Λέιζερ 4,7.
 

Τους Βαλκανικούς Αγώνες επρόκειτο να διοργανώσει το Μαυροβούνιο, αλλά δήλωσε αδυναμία. Η ελληνική ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία απευθύνθηκε στον Ναυτικό Όμιλο της Χίου, η διοίκηση του οποίου ανταποκρίθηκε αμέσως και αποφάσισε την διοργάνωση των αγώνων με την στήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Χίου, φυσικά της Ε.Ι.Ο και ιδιώτες χορηγούς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ