Αθλητισμος

Γλίτωσε τον στρατό το αστέρι της Τότεναμ (video)

Ο Νοτιοκορεάτης Σον Χέουνγκ Μιν πήρε απαλλαγή κι έσωσε την καριέρα του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
亞運決賽 南韓對日本 South Korea vs Japan 2-1 all goals and Highlights Final  Asian Games

Στη Νότια Κορέα, ο νόμος αναφέρει πως όλοι οι άντρες πρέπει να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία ως τα 28 τους χρόνια, μια θητεία που διαρκεί απαρεγκλίτως 21 μήνες. Όποιος δεν υπηρετήσει, κινδυνεύει με φυλάκιση, ενώ αν είναι κάτοικος εξωτερικού δεν θα μπορέσει να ξαναμπεί στη χώρα εφ’ όρους ζωής.

Κι από τη στιγμή, που στη συγκεκριμένη χώρα, οι νόμοι είναι αυστηροί και εφαρμόζονται, ο Σον Χέουνγκ Μιν τα είχε βάψει μαύρα. Στα 26 του παίζει στην Τότεναμ, έχει πολλές συμμετοχές κάθε χρόνο, βγάζει πολλά χρήματα, όμως δεν έχει πάει φαντάρος.

Αυτό το καλοκαίρι είχε την τελευταία του ευκαιρία για να πάρει απαλλαγή. Οι μοναδικές εξαιρέσεις αφορούν αθλητές που κατακτούν χρυσό μετάλλιο στους Ασιατικούς Αγώνες και μετάλλιο κάθε χρώματος σε Ολυμπιακούς.

Ο Σον δεν θα μπορούσε να περιμένει ως το 2020 και τους Αγώνες του Τόκιο. Αφενός δεν θα είχε πολλές ελπίδες με τη Νότιο Κορέα, αφετέρου θα είχε ξεπεράσει τα 28. Η μία του ελπίδα, που δεν συγκέντρωνε πιθανότητες, ήταν να πάει η εθνική ομάδα της χώρας του στον τελικό του Μουντιάλ, όπου εκεί η κυβέρνηση θα έδινε τιμητικά, στρατιωτική απαλλαγή.

Ο βασικός του στόχος, όμως, ήταν άλλος. Οι Ασιατικοί Αγώνες που ολοκληρώνονται σήμερα. Συμμετέχουν παίκτες κάτω των 23 ετών και όλες οι ομάδες μπορούν να δηλώσουν και τρεις άνω των 23. Ο Σον ήταν ένας εξ αυτών. Πήρε άδεια ενός μήνα από την Τότεναμ και αποφάσισε να παίξει το τελευταίο του χαρτί. Ευτυχώς, τα κατάφερε. Χθες, η Νότιος Κορέα έπαιξε τελικό με την Ιαπωνία και νίκησε με 2-1. Ο Σον Χέουνγκ Μιν είναι κάτοχος χρυσού μεταλλίου σε Ασιατικούς Αγώνες και δεν χρειάζεται να αφιερώσει δύο χρόνια από τη ζωή και την καριέρα του για να πάει… φαντάρος στη χώρα του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ