Αθλητισμος

Τα τελευταία… ψώνια των ομάδων

Αύριο λήγει η μεταγραφική περίοδος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4531512-1.jpg
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Κάτι παραπάνω από 24 ώρες απομένουν για το τέλος της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου και οι ελληνικές ομάδες τρέχουν για να κάνουν τις τελευταίες τους κινήσεις.

Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ, έχοντας να αντιμετωπίσει και την πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ, απέκτησε την Τετάρτη τον διεθνή εξτρέμ Γιάννη Γιαννιώτα, που έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, όμως ετοιμάζει κι άλλο «χτύπημα».

Πρωταρχικός στόχος για τη θέση του εξτρέμ είναι ο Ολλανδός Νάρσινχ της Σουόνσι, με εναλλακτική λύση τον Πίρες που πέρυσι έπαιζε στην Αούστρια Βιέννης. Όμως, παράλληλα ακούγονται έντονες φήμες πως η «Ένωση» ετοιμάζεται να φέρει πίσω στην Ελλάδα τον Νίκο Καρέλη (πρώην επιθετικό του Παναθηναϊκού), ως δανεικό από την Γκενκ. Κανείς δεν ξέρει αν ο Καρέλης θα «φάει» τη θέση ενός εξτρέμ ή αν θα είναι έξτρα μεταγραφή, καθώς ο Λιβάγια που αποβλήθηκε μετά το ματς με τη Βίντι, θα τιμωρηθεί στην Ευρώπη με τρεις αγωνιστικές. Παράλληλα, καταβάλλονται προσπάθειες να αποκτηθεί και ένας κεντρικός χαφ, αλλά –αν γίνει τέτοια μεταγραφή- μάλλον δεν θα είναι κάποιο όνομα πρώτης γραμμής.

Αν και θεωρητικά ο ΠΑΟΚ είναι πλήρης σε όλες τις γραμμές, υπάρχει ανοικτό παραθυράκι για άλλη μία μεταγραφή. Αυτό έλεγαν χθες βράδυ στη Θεσσαλονίκη μετά το 1-4 από την Μπενφίκα, δίχως να ξεκαθαριστεί για ποια θέση πρόκειται.

Όσο για τον Ολυμπιακό, συνεχίζει ακάθεκτος και ως την Παρασκευή το απόγευμα θα ξεπεράσει τις 20 μεταγραφές στην τρέχουσα περίοδο. Πρώτος απ’ όλους, αναμένεται να ανακοινωθεί ο Γιαγιά Τουρέ, που γυρίζει στον Πειραιά από τη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ θεωρείται δεδομένο πως θα αποκτηθεί ένας εξτρέμ (πρέπει να φύγουν όμως οι Πάρντο και Μάριν) και ίσως ένας τερματοφύλακας. Αναμφίβολα οι στόχοι έχουν εντοπιστεί, αλλά ίσως πρέπει πρώτα η διοίκηση να περιμένει το αποψινό ματς με την Μπέρνλι. Ο Ολυμπιακός έχει νικήσει με 3-1 στο πρώτο παιχνίδι και με λίγη σοβαρότητα θα περάσει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Από τη μεριά του, ο Παναθηναϊκός αναζητά τον ξένο σέντερ φορ, τη μοναδική μεταγραφή παίκτη άνω των 23 ετών, που μπορεί να κάνει αυτό το καλοκαίρι. Στη λίστα υπάρχει ένας Ιταλός (Μακέντα), ένας Βόσνιος (Κόλχιτς) κι ένας Τούρκος (Ναγίρ), όμως άλλος είναι ο βασικός στόχος, που δεν έχει γίνει γνωστός. Το σίγουρο είναι κοστίζει αρκετά ακριβά και γίνονται προσπάθειες. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ