Αθλητισμος

Η ώρα του Τσιτσιπά στα μεγάλα σαλόνια

Ξεκινά σήμερα το US Open, με τον Έλληνα να παίζει το βράδυ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4445094-1.jpg
© EUROKINISSI

Ρολάν Γκαρός, Γουίμπλεντον, Αυστραλιανό Όπεν και Αμερικανικό Όπεν. Αυτά είναι τα τέσσερα μεγαλύτερα τουρνουά τένις στον κόσμο, τα μοναδικά που φέρουν τον τίτλο του «Γκραν Σλαμ».

Το Αμερικανικό, ξεκινά σήμερα στη Νέα Υόρκη και τα βλέμματα όλων των Ελλήνων στρέφονται στον Στέφανο Τσιτσιπά που θέλει να μετουσιώσει τις πολύ καλές πρόσφατες εμφανίσεις του, με μια καλή πορεία.

Πρώτος αντίπαλος στις 10.30 το βράδυ, ο Τόμι Ρομπρέδο. Ο 36χρονος βρίσκεται σε φυσιολογική κάμψη και χρειάστηκε προκριματικά για να περάσει στο κυρίως ταμπλό. Κάποτε ήταν νούμερο 5 στον κόσμο, ενώ το 2016 είχε αντιμετωπίσει για πρώτη φορά και μοναδική φορά ως σήμερα, τον Έλληνα πρωταθλητή και τον είχε νικήσει με 2-1 σετ σε τουρνουά στην Ιταλία. Έκτοτε πολλά έχουν αλλάξει. Ο Τσιτσιπάς αποκτά συνεχώς εμπειρίες και ανεβαίνει με φόρα τα σκαλοπάτια της καταξίωσης, ενώ ο Ρομπρέδο έχει κατρακυλήσει πια στο 214 της παγκόσμιας κατάταξης.

Με τα δικά της μεγάλα όνειρα, παίζει στις 11.15 το βράδυ ώρα Ελλάδος  πάντα, η Μαρία Σάκκαρη. Η ελληνίδα τενίστρια κοντράρεται με την Αμερικανίδα Έζια Μουχάμαντ, νούμερο 216 στον κόσμο. Όπως ο Τσιτσιπάς, έτσι και η Μαρία, είναι φαβορί για πρόκριση στον δεύτερο γύρο. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ