Αθλητισμος

Σήμερα κληρώνει για πέντε

Οι ελληνικές ομάδες θα μάθουν τους προσεχείς αντιπάλους τους στα ευρωπαϊκά κύπελλα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
champions.jpg
EUROKINISSI/ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Το σημερινό μεσημέρι θα περάσει με αγωνία για τους εκπροσώπους και των φιλάθλων των πέντε ελληνικών ομάδων, καθώς θα γίνουν οι κληρώσεις των επόμενων γύρων τόσο για το Τσάμπιονς όσο και για το Γιουρόπα Λιγκ.

Στη διοργάνωση με τ’ αστέρια, η ΑΕΚ βρίσκεται στο γκρουπ των ανίσχυρων και στη μία το μεσημέρι θα δει ποιο θα είναι το πρώτο της εμπόδιο.

Σίγουρα «απέναντί» της θα είναι η αυστριακή Σάλτσμπουργκ, ενώ οι υπόλοιποι πέντε πιθανοί αντίπαλοι θα προκύψουν από ισάριθμα ζευγάρια, που θα παίξουν αύριο και μεθαύριο και είναι:

Λουντογκόρετς-Βιντεότον
Σέλτικ-Ρόζενμποργκ
Λέγκια Βαρσοβίας–Σπάρτακ Τρνάβα
Αστάνα–Μίντιλαντ
Κουκέσι-Kαραμπάγκ

Καμία δεν τρομάζει, αλλά και καμία δεν μπορεί να θεωρηθεί εύκολη ειδικά μέσα στο καλοκαίρι.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο άλλο «μονοπάτι», των μη πρωταθλητών και είναι στο γκρουπ των ισχυρών.

Η ιδιομορφία για τους Θεσσαλονικείς είναι ότι θα συμμετέχουν στις κληρώσεις και των δύο διοργανώσεων!

Σ’ αυτή του Τσάμπιονς Λιγκ, αν περάσουν τη Βασιλεία και σε αυτή του Γιουρόπα (15.00), αν αποκλειστούν. Στο ευχάριστο σενάριο, πιθανοί αντίπαλοι είναι οι Φενέρμπαχτσε, Σπαρτάκ Μόσχας, Σλάβια Πράγας και Σταντάρ Λιέγης, ενώ στο απευκταίο του Γιουρόπα υπάρχουν καμιά 30αριά υποψήφιοι, όλων των δυναμικοτήτων.

Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες τρεις ελληνικές ομάδες, που θα λάβουν μέρος σίγουρα στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση, τον Ολυμπιακό, τον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίπολης.

Απλά ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός είναι στους ισχυρούς και οι άλλοι δύο όχι. Βέβαια γι’ αυτούς υπάρχει ήδη ένας γύρος μπροστά τους, που πρέπει να τον περάσουν. Για τους Περιστεριώτες, αντίπαλος είναι η Ντινάμο Μπρεστ και για τους Αρκάδες η Χιμπέρνιαν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ