Αθλητισμος

Το ντεμαράζ της ΑΕΚ και το «τρικ» για το μέλλον

Οι πρωταθλητές άργησαν, αλλά ενισχύθηκαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4510657.jpg
© ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Έπρεπε να φτάσουμε στα δεύτερο μισό του Ιουλίου για να πάρει μπρος ο μεταγραφικός μηχανισμός της ΑΕΚ και να αποκτηθούν τρεις παίκτες μέσα σε λίγες μέρες.

Ουδείς εξ αυτών δεν είναι με κανονική μεταγραφή, αφού η «σφιχτή» οικονομική πολιτική της «Ένωσης» καλά κρατεί, όμως όλες οι περιπτώσεις δανεισμού έχουν ρήτρα. Και αυτή του Μπογέ που ανακοινώθηκε την Τετάρτη, και του Πόνσε που υπέγραψε χθες και του Άλεφ, ο οποίος έρχεται σήμερα στην Αθήνα.

Οι πρώτοι δύο έχουν από έξι εκατομμύρια και ο τρίτος κάτι λιγότερο από 2.000.000 ευρώ. Όμως, αν η ΑΕΚ θέλει να τους αποκτήσει το επόμενο καλοκαίρι δεν θα χρειαστεί να δώσει τα χρήματα «ντούκου», γιατί πολύ απλά δεν θα το έκανε.

Έτσι, υπάρχει υπογεγραμμένη συμφωνία, ότι σε περίπτωση αγοράς, τα λεφτά να δοθούν σε δόσεις μέσα στα επόμενα χρόνια. Άρα, η ΑΕΚ θα κληθεί να δώσει σχεδόν 4.000.000 ευρώ για να πάρει και τους τρεις. Μην ξεχνάμε πως για τον Λιβάγια φέτος ακολουθήθηκε αυτή η τακτική και από δανεικός έγινε… μόνιμος, έναντι 1,8 εκατ. ευρώ.

Πάνω που υπήρχε η ανησυχία ότι ο καιρός περνά και τα κενά δεν καλύπτονται, οι Μπογέ και Πόνσε ήρθαν για να αντικαταστήσουν τον Αραούχο και βέβαια κάποιος εξ αυτών, θα μπορεί να παίξει και πλάγια στη θέση του Χριστοδουλόπουλου. Ο Άλεφ είναι κεντρικός χαφ, όμως θα πρέπει να αποκτηθεί κι άλλος στη συγκεκριμένη θέση.

Με αυτές τις μεταγραφές, ο «Δικέφαλος» παίρνει… κεφάλι στη μεταγραφική κούρσα, αφού ο ΠΑΟΚ έχει σημαντικές καθυστερήσεις, ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει το μισό ρόστερ και ακόμη ψάχνεται, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν θα πρέπει να μπαίνει στην ίδια κατηγορία με τους παραπάνω.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ