Αθλητισμος

Η επιμονή στον Μάρκους Μπεργκ

Ο πρώην φορ του Παναθηναϊκού θα ξεκινήσει και πάλι βασικός, παρότι δεν σκοράρει με… τίποτα

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19743422.jpg
© EPA/ANATOLY MALTSEV

Για τον Μάρκους Μπεργκ δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις. Από το 2013 ως το 2017 έζησε και έπαιξε στην Ελλάδα φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού και σημείωσε 95 γκολ, με αποτέλεσμα να λατρευτεί από τους φίλους του «τριφυλλιού» και παράλληλα να κερδίσει τον σεβασμό των φιλάθλων των υπόλοιπων ομάδων.

Στην προσπάθειά του να ξεπουλήσει πέρυσι η «πράσινη» ΠΑΕ έδωσε τον παίκτη στην Αλ Αϊν, στην οποία εισπράττει 3.000.000 ευρώ ετησίως και συνεχίζει να σκοράρει κατά ριπάς.

Αν κι έφυγε από την Ευρώπη, ο Μπεργκ δεν έχασε τη θέση του στην εθνική Σουηδίας, η οποία έχει περάσει με τεράστια επιτυχία στη μετα-Ζλάταν εποχή.

Μπορεί πια να μην διαθέτει κάποιο αστέρι, αλλά η ομαδικότητα και το πάθος όσων αγωνίζονται, έχουν καταστήσει την εθνική Σουηδίας, μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης.

Θεωρητικά, ο Μπεργκ ανέλαβε το μεγαλύτερο βάρος στο σκοράρισμα, βάζοντας οκτώ γκολ στα προκριματικά. Στο Μουντιάλ και σε τέσσερα ματς, οι Σκανδιναβοί έχουν βρει δίχτυα σε όλα, έξι συνολικά φορές.

Ο Μπεργκ, όμως, παραμένει… άσφαιρος. Για την ακρίβεια είναι ο πιο άστοχος παίκτης του τουρνουά, αφού μετρά 0/13 σουτ για γκολ. Σε κάθε αναμέτρηση δημιουργεί ευκαιρίες, βρίσκεται μέσα στις φάσεις, όμως δεν μπορεί να στείλει την μπάλα στο πλεκτό.

Παρά τη δυστοκία του, ο 32χρονος φορ δεν θα χάσει τη θέση του ούτε στον σημερινό προημιτελικό με την Αγγλία (17.00). «Είναι γεννημένος μαχητής και φυσικά ένας σκόρερ που δεν ξεχνά την τέχνη του» είπε πρόσφατα ο προπονητής της ομάδας, Γιάνε Άντερσον.

Ο Μπεργκ μπορεί να χάνει μεγάλες ευκαιρίες, αλλά βοηθά πολύ το σύνολο. Μαρκάρει και τρέχει πολύ, ψηλά στο γήπεδο, ανοίγει χώρους για τους συμπαίκτες του και δεν διστάζει να πάει σε κάθε είδους μονομαχία. Αν και κλασικός σέντερ φορ, έχει υποπέσει σε 14 φάουλ, ενώ έχει κερδίσει 10, δείγμα ότι παλεύει κάθε λεπτό μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Marcus Berg TOP 20 Goals

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ