Αθλητισμος

Ο Μπεντζαμίν Παβάρ είναι η έκπληξη που έκρυβε η Γαλλία στο Μουντιάλ

Ο αδύναμος κρίκος των «τρικολόρ» μοιάζει πολύ δυνατός

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gettyimages-987916680.jpg
© Catherine Ivill/Getty Images/Ideal Image

Στην πρεμιέρα του Μουντιάλ, αντίπαλος της Γαλλίας ήταν η Αυστραλία και στο δεξί άκρο της άμυνας ο Ντιντιέ Ντεσάν είχε επιλέξει τον Μπεντζαμίν Παβάρ και όχι τον Σιντιμπέ της Μονακό, όπως περίμεναν οι περισσότεροι. Προτίμησε έναν στόπερ και όχι έναν κλασικό μπακ, με μπόλικες παραστάσεις από Τσάμπιονς Λιγκ.

Η απόδοση του 22χρονου αμυντικού κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα και όλοι μίλησαν για τον «αδύναμο κρίκο» μιας καταπληκτικής –σε έμψυχο δυναμικό- ομάδας.

Ο Ντεσάν δεν πτοήθηκε από την κριτική και διατήρησε τον άπειρο πιτσιρικά στην ενδεκάδα και δικαιώθηκε στο 4-3 του περασμένου Σαββάτου κόντρα στην Αργεντινή. Ο Παβάρ ως δεξιός μπακ, αλώνισε όλη την πτέρυγα, έκανε ένα καταπληκτικό ματς και επισφράγισε τη σπουδαία αυτή εμφάνιση, μ’ ένα ασύλληπτο γκολ, πιθανότατα το καλύτερο της διοργάνωσης ως τώρα. Εννοείται πως θα είναι βασικός και στον σημερινό προημιτελικό με την Ουρουγουάη.

Benjamin PAVARD goal vs Argentina | 2018 FIFA World Cup | Hyundai Goal of the Tournament **WINNER**

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς στο παιχνίδι του υψηλόσωμου αμυντικού (1.86) είναι η τεχνική του κατάρτιση. Γι’ αυτό και πέρα από στόπερ παίζει δεξί μπακ, αμυντικό χαφ και δεξί εξτρέμ!

Στο ντεμπούτο του με τη Στουτγάρδη τον Οκτώβρη του 2016, αν και αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας, πέτυχε γκολ και έβγαλε μια μαγική ασίστ με 40άρα μπαλιά ακριβείας στον επιθετικό.

Ούτε οι Γάλλοι δεν πίστευαν πόσο καλός παίκτης είναι, αφού από τη χώρα έφυγε νωρίς. Σε ηλικία 20 ετών, ήταν αναπληρωματικός στη Λιλ, καθώς ο προπονητής Φρεντερίκ Αντονετί δεν τον εμπιστευόταν λόγω απειρίας. Ούτε στη Στουτγάρδη έγινε αμέσως βασικός, παρότι η ομάδα αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας. Ο Χάνες Βολφ τον καθιέρωσε και τον δοκίμασε σε όλες τις θέσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω και ποτέ δεν είχε παράπονο.

Ο Παβάρ ανταποκρίθηκε πλήρως και βοήθησε την ομάδα ν’ ανέβει στην Μπουντεσλίγκα. Μάλιστα, τη σεζόν που πέρασε έπαιξε στο πρωτάθλημα 3060 λεπτά συν τις καθυστερήσεις, δηλαδή δεν έλειψε ούτε ένα δευτερόλεπτο! Τον Ιανουάριο που άλλαξε η τεχνική ηγεσία και ανέλαβε ο Ταϊφούν Κορκούτ, ο 22χρονος Γάλλος εγκαταστάθηκε στο κέντρο της άμυνας. Όμως τώρα μας δείχνει πως δεν ξέχασε εύκολα τις άλλες θέσεις που έχει μάθει να παίζει.

Μέσα στη σεζόν ενδιαφέρθηκε η Ντόρτμουντ, αλλά η Στουτγάρδη αρνήθηκε να τον παραχωρήσει. Τώρα πια, μετά και τις εμφανίσεις στο Μουντιάλ, μόνο για τη ρήτρα των 35 εκατομμυρίων είναι διατεθειμένη να τον δώσει. Και να που εμφανίστηκε η Μπάγερν έτοιμη να πληρώσει το ποσό που χρειάζεται…

Benjamin PAVARD goal vs Argentina | 2018 FIFA World Cup | Hyundai Goal of the Tournament **WINNER**

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ