Αθλητισμος

Κιλιάν Εμπαπέ: το μωρό του ελαφιού

Ο Εμπαπέ που γνωρίσαμε χθες είναι ο Εμπαπέ που πρέπει να συνηθίσουμε

11242062_701224676688227_2327381028106820222_n.jpg
Ανδρέας Λούσκος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19726411.jpg
© EPA/SERGEY DOLZHENKO

Ο Εμπαπέ μάγεψε κάθε θεατή του ματς του Σαββάτου. Ο 19χρόνος φορ εντυπωσίασε στην παγκόσμια σκηνή, γιατί ανέλαβε πολλές ευθύνες στο παιχνίδι και έπαιξε σαν βετεράνος του ποδοσφαίρου.

Στο πρώτο ημίχρονο η μεγαλύτερη συμβολή του Εμπαπέ ήταν το πέναλτι που κέρδισε στο 11 λεπτό. Ο νέος Γάλλος πήρε την μπάλα από τη δικιά του μεριά του γηπέδου και άρχισε μοναχός μια αντεπίθεση, με τον Ρόχο να τον ρίχνει μέσα στην περιοχή. Οι κινήσεις και ο τρόπος παιχνιδιού του Εμπαπέ θύμισαν τον Τιερί Ανρί, που έπαιρνε την μπάλα και με την ταχύτητα και τις δεξιότητές του περνούσε την άμυνα της αντίπαλης ομάδας. Ο Εμπαπέ δεν έχει αλλάξει πολύ τον τρόπο που παίζει ποδόσφαιρου. Από τη σεζόν του 2016-2017, που τον καθιέρωσε ως ανερχόμενο ταλέντο, ο Εμπαπέ ήταν ο παίχτης του Μονακό που έκανε κινήσεις πίσω από την αμυντική γραμμή ή έτρεχε για βοήθεια σε πολλές επιθέσεις, προκειμένου να τελειώσει τη φάση εάν ο τερματοφύλακας απόκρουσε την μπάλα - ήταν εκεί για το «ριμπάουντ».

Τον Εμπαπέ που συνηθίσαμε εδώ και δυο χρόνια τον είδαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Με το σκορ στο 2-2, ο Εμπαπέ βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια περικυκλωμένος από 4 αμυντικούς. Και όπως ο Ανρί ντρίμπλαρε την μπάλα στον άδειο χώρο, γύρισε το σώμα του σε δύσκολη γωνία και σούταρε για γκολ. Η γρήγορη σκέψη του νέου Γάλλου τον κάνει ανερχόμενο ταλέντο και διάδοχο μιας γενιάς απίστευτων φορ. Ο Εμπαπέ κατάφερε σε ένα δευτερόλεπτο με ένα τίναγμα της μπάλας να αδειάσει τους αμυντικούς και να βάλει γκολ. Λίγοι σημερινοί στράικερ θα μπορούσαν να το καταφέρουν.

Ένα γκολ για τον Εμπαπέ δεν αρκούσε, 4 λεπτά μετά από το πρώτο του γκολ, έτρεξε να για συμμετάσχει στην αντεπίθεση της ομάδας του. Κατάφερε να βρει τον «κενό» χώρο της άμυνας. Με την πάσα του Ζιρού, ο Εμπαπέ βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα και τον νίκησε με ένα απλό πλασέ.

Ο Εμπαπέ που γνωρίσαμε χθες είναι ο Εμπαπέ που πρέπει να συνηθίσουμε. Είναι νέο παιδί με τεράστια στοχοπροσήλωση, για να γράψει στην ιστορία. Ο Εμπαπέ έχει καταφέρει πολλά μέχρι στιγμής, αλλά θέλει περισσότερο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ