Αθλητισμος

Καβάνι και Μπαπέ διαδέχονται Μέσι και Ρονάλντο

Ήρθε η ώρα να δούμε και τη νέα γενιά

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gettyimages-983606420.jpg
© Dean Mouhtaropoulos/Getty Images/Ideal Image

Από τον Κιλιάν Μπαπέ έχουμε δει πολλά τα δύο τελευταία χρόνια, όμως δείχνει μια αξιοθαύμαστη σταθερότητα και μία άγνοια κινδύνου ακόμη και στα μεγάλα ματς. Αυτό φάνηκε και στο χθεσινό 4-3 επί της Αργεντινής, όπου ο πιτσιρικάς που δεν έχει κλείσει καν τα 20, το πήρε πάνω του και οδήγησε τη Γαλλία σε μια μεγάλη νίκη.

Στο βραδινό ματς, ήταν η σειρά του Έντινσον Καβάνι. Δεν χρειάστηκε πολλά. Μία κίνηση για να συναντήσει την μπάλα με το κεφάλι για το πρώτο γκολ της Ουρουγουάης και ένα σουτ κλασικού μπαλαδόρου σέντερ φορ, για να δώσει τη νίκη κόντρα στην Πορτογαλία.

Uruguay v Portugal | 2018 FIFA World Cup | Match Highlights

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν τραυματίστηκε στη γάμπα και είναι πιθανό να χάσει το υπόλοιπο Μουντιάλ. Πάντως, τη στιγμή του τραυματισμού του, είδαμε και μια ωραία εικόνα, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να τον συνοδεύει εκτός αγωνιστικού χώρου, βοηθώντας τον ουσιαστικά, καθώς δεν μπορούσε να πατήσει καλά το ένα του πόδι.

Trouble - Snake Eyes (From the Return of Twin Peaks)

Ο Ρονάλντο μαζί με τον Μέσι αποχαιρέτησαν νωρίς. Κι αν για την Πορτογαλία αυτό δεν προκαλεί τόση μεγάλη εντύπωση, για την Αργεντινή θεωρείται παταγώδης αποτυχία. Διότι πριν από το Μουντιάλ συζητούσαμε αν θα το πάρει ο Μέσι. Για τους Πορτογάλους δεν υπήρχαν τέτοιες απαιτήσεις.

Και ο Μέσι δεν έκανε τίποτα για να βοηθήσει την ομάδα του. Ήταν εξαφανισμένος κι εκεί χάνει στη σύγκριση από τον Κριστιάνο, που δεν τα πήγε καλά απέναντι στην Ουρουγουάη, αλλά τουλάχιστον το πάλεψε. Έτρεχε, κυνηγούσε, τα έδινε όλα έστω κι αν δεν του έβγαινε τίποτε. Δεν έδειξε ευθυνόφοβος σαν τον Αργεντινό, ο οποίος έμεινε στα κλασικά, χαμηλά του στάνταρ όταν παίζει κρίσιμο ματς με την εθνική του ομάδα.

Σε τέσσερα Μουντιάλ, έχει αγωνιστεί σε οκτώ παιχνίδια νοκ άουτ. Ξέρετε πόσα γκολ έχει πετύχει; Μηδέν. Κανένα. Ούτε ένα…

Μήπως ήρθε η ώρα να δούμε και τη νέα γενιά; Τον Μπαπέ, τον Γκριζμάν και βεβαίως τον Νεϊμάρ που έχει την ευκαιρία να πάρει αυτός τα ηνία αρκεί να παίζει λιγότερο εγωϊστικά. Ο Μέσι δύσκολα θα επιχειρήσει να ξαναπαίξει σε Μουντιάλ και μάλιστα σε ηλικία 35 ετών, όταν ήδη έχει δεχτεί τόσες πολλές κατραπακιές. Ο Κριστιάνο με το ζόρι να είναι σε υψηλό επίπεδο στο EURO 2020, αφού έχει κλείσει ήδη τα 33.

Από το 2009 που ο Ρονάλντο πήγε στη Ρεάλ Μαδρίτης, οι δυο τους μας έχουν χαρίσει μια απίστευτη τιτανομαχία, από την οποία έχουν βγει όλο κερδισμένοι. Οι ίδιοι οι παίκτες τους, οι σύλλογοί τους, οι φίλαθλοι, ακόμη και οι διαφημιζόμενες εταιρείες. Όμως μάλλον ήρθε η ώρα να ψάξουμε τους επόμενους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ