Αθλητισμος

Ο Κάρλος Κεϊρός ψάχνει τη γλυκόπικρη εκδίκηση

Ο Πορτογάλος προπονητής του Ιράν θα επιχειρήσει να αποκλείσει την ομάδα της πατρίδας του

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19680080.jpg
© EPA/ROBERT GHEMENT

Ο Κάρλος Κεϊρός δεν θεωρείται καλός προπονητής, αφού απέτυχε όσες φορές δοκίμασε στο υψηλότερο επίπεδο. Αντίθετα, ήταν ο ιδανικός βοηθός για τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ακούστηκε ότι έκανε πολύ καλή δουλειά τη σεζόν 2002-03 και γι’ αυτό τον προσέλαβε η Ρεάλ Μαδρίτης, όταν απέκτησε τον Ντέιβιντ Μπέκαμ πριν από 15 καλοκαίρια.

Έχοντας στη διάθεσή του όλους τους «γκαλάκτικος» (Ρονάλντο, Ζιντάν, Φίγκο, Ρομπέρτο Κάρλος, Μπέκαμ), ο Πορτογάλος τεχνικός πέτυχε να τερματίσει στην τέταρτη θέση! Φυσικά κι έφυγε αμέσως για να γυρίσει στην ασφάλεια της Γιουνάιτεντ και του Σερ Άλεξ.

Εκεί συνάντησε τον Κριστιάνο Ρονάλντο και  μέσα σε τέσσερα χρόνια έγιναν κολλητοί. Το 2008, ο Κεϊρός αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στον πάγκο της εθνικής Πορτογαλίας, στην οποία έκανε αρχηγό τον CR7.

Η σχέση τους συνέχισε να είναι καταπληκτική, ώσπου ήρθε το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής το 2010. Τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά μέσα στη διετία, οι εμφανίσεις μετριότατες και η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο ήρθε με τα χίλια ζόρια.

Στην Αφρική, οι Πορτογάλοι αποκλείστηκαν στους «16» από την Ισπανία, σκοράροντας μόνο σε ένα ματς της διοργάνωσης. Μετά την ήττα από τους μετέπειτα παγκόσμιους πρωταθλητές, ο Ρονάλντο ρωτήθηκε για τα αίτια της αποτυχίας. «Ρωτήστε τον Κεϊρός, αυτός ξέρει καλύτερα» ήταν η –γεμάτη αιχμές- απάντησή του. Χωρίς να γίνουν ποτέ γνωστές όλες οι λεπτομέρειες, όλη η ομάδα τα είχε βάλει με τον προπονητή. Με πρωτεργάτη τον Πέπε.

Σήμερα το βράδυ, καλείται να τα βάλει με αυτούς τους δύο (ήταν και ο Μπρούνο Άλβες στην αποστολή από την τωρινή Πορτογαλία) και να κάνει μια έκπληξη που θα συζητιέται για χρόνια: Να αποκλείσει τη χώρα του και τον Ρονάλντο με το Ιράν, ποντάροντας στον Ανσαριφάρντ και τον Χατζισαφί του Ολυμπιακού.

Φυσικά και έχει πολύ δύσκολο έργο, αντιμετωπίζοντας μάλιστα και την προπονητική ευφυία του Φερνάντο Σάντος. Όμως, αν λάβουμε υπόψιν μας την εμφάνιση του Ιράν στο παιχνίδι με την Ισπανία, τότε διατηρεί τις ελπίδες του. «Είναι το σημαντικότερο ματς της καριέρας μου» είπε χθες. Δεν είπε ότι έχει παραπάνω λόγους από τον προφανή, που είναι η πρόκριση…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ