Αθλητισμος

Πέντε αστεράκια που θα λάμψουν σε αυτό το Μουντιάλ

Αν όλα πάνε καλά, θα… βαρεθούμε να τους βλέπουμε τα επόμενα χρόνια

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19628572.jpg
© Alex Martin / EPA

Κριστιάνο Ρονάλντο, Μέσι, Νεϊμάρ. Αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι αστέρες του παρόντος, αυτοί από τους οποίους ο κόσμος έχει τις μεγαλύτερες απαιτήσεις από το Μουντιάλ που ξεκινά σήμερα. Τι θα γίνει όμως σε μερικά χρόνια; Όταν αυτοί θα αρχίσουν να αποσύρονται, ειδικά οι δύο πρώτοι που έχουν περάσει τα 30.

Στη φετινή διοργάνωση υπάρχουν αρκετοί πιτσιρικάδες που αξίζουν της προσοχής μας. Είναι αυτοί που θα απολαμβάνουμε τα επόμενα 10-15 χρόνια, αλλά και φέτος είναι ικανοί να κάνουν τη διαφορά. Δεν πρόκειται για… ταλέντα, αφού για να κερδίσουν μια θέση στην εθνική ομάδα της χώρας τους και μάλιστα σε Μουντιάλ, τότε ήδη αξίζουν πολλά. Μερικούς τους έχουμε γνωρίσει για τα καλά, τους υπόλοιπους θα τους μάθουμε σιγά-σιγά.
 
ΚΙΛΙΑΝ ΜΠΑΠΕ (Γαλλία):

Τον Δεκέμβρη θα κλείσει τα 20 χρόνια του , όμως από τα 17 του παίζει στο υψηλότερο επίπεδο. Τον μάθαμε πέρυσι όταν έφτασε με τη Μονακό στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, σκοράροντας έξι φορές. Το περασμένο καλοκαίρι πήρε μεταγραφή για την Παρί Σεν Ζερμέν. Τυπικά δηλώθηκε ως δανεισμός, αλλά κόστισε 180 εκατομμύρια ευρώ, με τον πιτσιρικά επιθετικό να προτιμά την αγαπημένη του ομάδα από τη Ρεάλ Μαδρίτης! Μπορεί να το μετάνιωσε ήδη, αλλά ποτέ δεν είναι αργά… Έχει συμπληρώσει 15 συμμετοχές με την εθνική Γαλλίας μέσα σε δέκα μήνες. Θα είναι βασικός στα πλάνα του Ντιντιέ Ντεσάν.

ЧЕРЧЕСОВ: ИЗБРАННОЕ

ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΖΕΣΟΥΣ (Βραζιλία):

Οι Βραζιλιάνοι και ιδιαίτερα οι νεαροί προσαρμόζονται δύσκολα στην Ευρώπη. Σε κάποιους πήρε μήνες, κάποιοι άλλοι δεν τα κατάφεραν ποτέ. Ο Γκάμπριελ Ζεσούς δεν είναι ένας απ’ αυτούς. Στις 19/1/2017 ανακοινώθηκε από τη Μάντσεστερ Σίτι, μετακόμισε στην Αγγλία και την πρώτη Φλεβάρη ξεκινούσε ήδη βασικός σε αγώνα Πρέμιερ Λιγκ. Μία ασίστ και ένα γκολ ήταν ο απολογισμός του που συνεχίζει από τότε να «γράφει», παρά τους δύο σοβαρούς τραυματισμούς που είχε. Στα 21 του θα είναι ο βασικός σέντερ φορ της Βραζιλίας, αφήνοντας εκτός ενδεκάδας τον Φιρμίνο της Λίβερπουλ. Άλλωστε, πόσοι παίκτες έχουν σκοράρει 10 φορές σε 17 συμμετοχές με την εθνική τους; Ελάχιστοι.

Youweekly.gr: Bίντεο ντοκουμέντο από την 40χρονη μεσίτρια!

ΙΡΒΙΝΓΚ ΛΟΣΑΝΟ (Μεξικό):

Εν αντιθέσει με τους δύο προαναφερόμενους, αυτός δεν είναι τόσο γνωστός. Αλλά θα γίνει σύντομα. Μόλις πέρυσι τέτοιες μέρες άφηνε το Μεξικό για να έρθει στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Αϊντχόφεν. Δεν χρειάστηκε πολύς καιρός για να δείξει τι αξίζει. Τελείωσε τη σεζόν με 19 τέρματα, όσα δεν πέτυχε ποτέ σε μία χρονιά στην πατρίδα του. Είναι ένας γρήγορος και ικανός εξτρέμ που έχει εξαιρετική σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα. Διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα της εθνικής του και είναι θέμα κάποιων μηνών ή λίγων ετών να κάνει μια μεγάλη μεταγραφή.

Οι πρόσφυγες της Αθήνας μιλούν για τη ζωή στην Αθήνα

ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΠΙΚΦΟΡΝΤ (Αγγλία):

Ίσως σε αυτό το Μουντιάλ οι Άγγλοι να μην καταφέρουν να πάνε ψηλά, όμως το μέλλον τους ανήκει. Έχουν μία σπουδαία φουρνιά βγάλει με Ντέλε Άλι, Ντάιερ, Χάρι Κέιν, Άρνολντ-Αλεξάντερ κλπ. συν πολλούς πιτσιρικάδες που παίζουν στις μικρότερες εθνικές. Όμως στη Ρωσία είναι ευκαιρία να μάθουμε για τα καλά τον Τζόρνταν Πίκφορντ. Ο 24χρονος τερματοφύλακας μετρά μία σεζόν σαν βασικός στην Έβερτον και ετοιμάζεται να πάρει θέση κάτω από τα δοκάρια και των «λιονταριών». Θα δούμε τι ψάρια πιάνει στο υψηλότερο επίπεδο, ενώ να σημειωθεί πως στην Μπάγερν τον βλέπουν ως αντικαταστάτη του Μάνουελ Νόιερ.

Jordan Pickford 2017/18 Amazing Saves - FC everton & England

ΝΤΑΒΙΝΣΟΝ ΣΑΝΤΣΕΣ (Κολομβία):

Μία χρονιά στον Άγιαξ το 2016-17, έφτανε και περίσσευε για να μάθει όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος τον ψηλόλιγνο αμυντικό. Οι Ολλανδοί έφτασαν ως τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ και η Τότεναμ έδωσε 50 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει. Στο Λονδίνο και σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, ο 22χρονος στόπερ έπεσε αμέσως στα βαθιά και δεν πνίγηκε. Ηγετική φυσιογνωμία στα μετόπισθεν των Λονδρέζων, δείχνει γεννημένος για μεγάλα πράγματα. «Ατραξιόν» οι περίτεχνες κι επικίνδυνες ντρίμπλες που κάνει κοντά στην εστία της ομάδας του, που δεν βγαίνουν πάντοτε σε καλό.

Short clip of Russia-1 on June 3, 2018

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ