Αθλητισμος

Σεβασμός, η μόνη λέξη για τον Παύλο Γιαννακόπουλο

Ήταν ο άνθρωπος που δεν απέκτησε εχθρούς

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
1362875.jpg
© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Λέγεται, ορθώς, πως ο σεβασμός δεν απαιτείται μα κερδίζεται. Και ο Παύλος Γιαννακόπουλος τα κατάφερε μια χαρά στη ζωή του. Ήταν ένας άνθρωπος μικρός το δέμας, αλλά προκαλούσε δέος. Όχι γιατί ήταν… τρομακτικός. Ακριβώς το αντίθετο. Προκαλούσε δέος με την καλοσύνη του, την απλότητά του και την ευγένεια.

«Άλλοι παίζουν στο καζίνο, άλλοι τα τρώνε στα μπουζούκι, εγώ στον Παναθηναϊκό» είχε πει κάποτε. Γι’ αυτόν ο αθλητισμός ήταν καψούρα, έρωτας και ο Παναθηναϊκός μεγάλη αγάπη. Δεν μπήκε στην ομάδα για να βγάλει λεφτά, άλλωστε έχασε πολλά για να την κάνει μεγάλη. Δεν μπήκε στην ομάδα για να τη χρησιμοποιήσει με πολιτικές επιδιώξεις όπως κάνουν άλλοι κι άλλοι.

Ήταν αυθεντικός παράγοντας, παλαιάς κοπής και αποδείχτηκε πως δεν άφησε πίσω του εχθρούς. Αυτό δεν φάνηκε μόνο σήμερα που έφυγε από τη ζωή, φάνηκε περίτρανα και τα χρόνια που ζούσε, κι αυτό σίγουρα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα παράσημα που απέκτησε.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, όλων των ιδιοτήτων και όλων των ομάδων εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους και γίνεται κατανοητό πως δεν είναι απλά από υποχρέωση, αλλά μόνο με ειλικρίνεια.

Σήμερα το timeline οποιουδήποτε Έλληνα στα social media είναι πλημμυρισμένο με τη φωτογραφία του Παύλου. Και δίπλα δύο λόγια θαυμασμού.

Σήμερα όλοι έχουν να θυμηθούν μία ιστορία από τον μεγαλύτερο παράγοντα που γνώρισε αυτή η χώρα. Είτε είναι «διάσημοι» είτε όχι. Είτε είναι Παναθηναϊκοί είτε όχι.

Δεν έχει και μεγάλο νόημα να αραδιάσουμε τα κατορθώματά του με την ομάδα μπάσκετ των «πράσινων». Πώς την παρέλαβε και πού την έφτασε. Τίτλοι, μεγάλοι παίκτες και προπονητές, όλοι τους ήρθαν χάρη στα χρήματα και την καλώς εννοούμενη τρέλα του Παύλου. Δεν έχουν σημασία καν οι ακριβείς αριθμοί και τα ονόματα.

Σημασία έχει πως αυτός ο άνθρωπος δημιούργησε τη μεγαλύτερη και πιο πετυχημένη ομάδα που έβγαλε ποτέ αυτή τη χώρα: Τον μπασκετικό Παναθηναϊκό.

Σήμερα είναι 10 Ιουνίου, μια σημαδιακή ημερομηνία. Σαν σήμερα πριν από 47 χρόνια, 10/6/1971 ο Παύλος Γιαννακόπουλος μπήκε στον Παναθηναϊκό, ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τα διοικητικά. Σαν σήμερα πριν από 31 χρόνια, 10/6/1987 ο Παύλος Γιαννακόπουλος ανέλαβε τις τύχες της ομάδας μπάσκετ του «τριφυλλιού». Σήμερα, 10/6/2018 έφυγε από τη ζωή…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ