Αθλητισμος

Πλησιάζει στην έξοδο ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Δύσκολα θα παραμείνει στη Ρεάλ και του χρόνου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ronaldo232.jpg
©EPA/Rodrigo Jimenez

Από το 2009 που πήρε μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης, σχεδόν κάθε καλοκαίρι ο Κριστιάνο Ρονάλντο εγείρει απαιτήσεις.

Παράλογες ή μη γίνονται πάντοτε αποδεκτές από τη διοίκηση που ξέρει να κάνει όλα τα χατίρια στα αστέρια της.

Εφέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο 33χρονος Πορτογάλος επιθετικός έχει ζητήσει εδώ και μήνες αύξηση αποδοχών από τα 21 στα 30 εκατομμύρια ευρώ. Μέσα στη σεζόν ο Κριστιάνο είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, ενώ εξόργισε τον Φλορεντίνο Πέρεθ όταν λίγα λεπτά μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, άφησε αιχμές περί αποχώρησης.

Μπορεί την επόμενη ημέρα να πήρε πίσω τις δηλώσεις του, όμως η αποχώρηση του Ζινεντίν Ζιντάν άλλαξε πάλι τα δεδομένα. Ο Γάλλος προπονητής έμπαινε «ασπίδα», όποτε χρειαζόταν για τον Ρονάλντο και τώρα αυτό δεν μπορεί να συμβεί.

Παρότι έχει συμβόλαιο έως το 2021, ο Κριστιάνο ζήτησε νέα αύξηση στα χρήματα που παίρνει ετησίως και εισέπραξε -για πρώτη φορά- αρνητική απάντηση. Για την ακρίβεια η Ρεάλ του δίνει αυστηρά έως 25.000.000 τον χρόνο.

Αφού δεν φαίνεται να βρίσκεται η χρυσή τομή, ο Πορτογάλος σταρ λέγεται πως ζήτησε να φύγει και δεν συνάντησε… αντίσταση, αρκεί βέβαια να φέρει και μία πλούσια πρόταση.

Εντύπωση έκαναν οι χθεσινές δηλώσεις του Μαρσέλο. Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ είναι κολλητός του Κριστιάνο, όμως είπε πως «η Ρεάλ Μαδρίτης δεν ανήκει στον Ρονάλντο» και μάλιστα έβαλε στην κουβέντα τον Νεϊμάρ: «Όλοι θέλουμε να μείνει, όμως ταυτόχρονα η πόρτα μας είναι ανοιχτή για τον "Νέι". Και το καλύτερο θα ήταν αν έπαιζαν και οι δύο μαζί».

Είναι ξεκάθαρο πως στη Ρεάλ μιλάνε ανοιχτά πια για τον Νεϊμάρ και το ενδεχόμενο απόκτησής του, ενώ αυτήν τη στιγμή φαβορί για τη θέση του προπονητή είναι ο Αντόνιο Κόντε της Τσέλσι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ