Αθλητισμος

Η Αργεντινή ακύρωσε φιλικό με το Ισραήλ - Ιγκουαΐν: «Κάναμε το σωστό»

Αντισημίτες υποστηρικτές τρομοκρατών η απάντηση του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19593780.jpg
© EPA/Alejandro Garcia

Η εθνική Αργεντινής ακύρωσε φιλική αναμέτρηση ενόψει Μουντιάλ με το Ισραήλ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη αντιμετώπιση και μεταχείριση των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας. Μάλιστα ο επιθετικός της Αργεντινής, Γκονζάλο Ιγκουαΐν δήλωσε στο ESPN «επιτέλους κάναμε το σωστό».

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ. «Πολύ κρίμα» για τους παίκτες της ομάδας που δεν κατάφεραν να αντέξουν την πίεση των ανθρώπων που μισούν τους Ισραηλινούς.  «Εμείς δεν θα υποχωρήσουμε μπροστά στην αγέλη των αντισημιτικών υποστηρικτών των τρομοκρατών».

Σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Αργεντινής σε μια ύστατη προσπάθεια υπέρ της διεξαγωγής του αγώνα το Σάββατο στην Ιερουσαλήμ.

19609882.jpg
© EPA/ATEF SAFADI


Οι απειλές προς τον Λιονέλ Μέσι και τους υπόλοιπους Λατίνους διεθνείς στάθηκαν η αιτία για να μην τολμήσουν να κατέβουν ως εκεί οι «Σελέστε». Ο επιθετικός Γκονσάλο Ιγκουαϊν δήλωσε πως «κάναμε το σωστό, αυτό που επίτασσε η κοινή λογική. Δεν θα μπορούσαμε να ρισκάρουμε τη σωματική μας ακεραιότητα».

Πριν από μερικές μέρες, ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας των Παλαιστινίων, Τζιμπρίλ Ρατζούμπ καλούσε τον κόσμο να κάψει τις φανέλες του Μέσι, αν η Αργεντινή δεχόταν να γίνει αυτό το ματς. Τώρα, ανακοίνωσε πως «συγχαίρουμε την εθνική ομάδα της Αργεντινής και τον Λιονέλ Μέσι που ανέβαλλαν τον αγώνα».

Η αλήθεια είναι πως, πέρα από τη σωματική ακεραιότητα, οι παίκτες της Αργεντινής θα είχαν να αντιμετωπίσουν και την παγκόσμια κατακραυγή αν κατέβαιναν στην Ιερουσαλήμ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ