Αθλητισμος

Δείτε την φάση με ψυχραιμία, πριν... υπογράψετε

Πώς η ανάγκη κάποιων να δουν την «μισητή βασίλισσα» να χάνει ένα ευρωπαϊκό οδηγεί σε... δημοψηφίσματα

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19568536.jpg
© EPA / ARMANDO BABANI

Σε ένα τελικό Champions League που καθορίστηκε και κρίθηκε σε δύο - τρεις λεπτομέρειες λογικό το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται πάνω τους και να αφήνει το υπόλοιπο ματς απ έξω.

Για το φάουλ του Σέρχιο Ράμος που κατέληξε στον τραυματισμό του Σαλάχ έχουν γραφτεί τα πάντα. Από τα πιο σοβαρά μέχρι τα πλέον εξωφρενικά. Η ανάγκη κάποιων να δουν την «μισητή βασίλισσα» Ρεάλ Μαδρίτης να χάνει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο, οδήγησε σε ακραίες μέχρι εξωφρενικές αντιδράσεις. Μέσω facebook μαζεύτηκαν εκατοντάδες χιλιάδες υπογραφές με τις οποίες «ο λαός» ζητάει την τιμωρία του παίκτη. Ενα φάουλ που δεν ήταν καν σκληρό οδήγησε σε άτσαλη πτώση τον επιθετικό της Λίβερπουλ ο οποίος έβγαλε τον ώμο του και έφυγε από το παιχνίδι αλλάζοντας τις ισορροπίες για μια ομάδα που δεν έχει πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στην διάθεσή της. Αυτό ήταν όλο. 

Παρ όλα αυτά, κατασκευάστηκε ένα μύθος γύρω από τον οποίο ξεκίνησε μια συζήτηση που θα κρατήσει ίσως και χρόνια. Αν δούμε προσεκτικά το βίντεο της φάσης θα καταλάβουμε ότι όλα αρχίζουν από τον Σαλάχ. Αυτός πήρε πρώτος το χέρι του Σέρχιο Ράμος. Ο καθένας προσπάθησε από κει και ύστερα να κρατήσει την ισορροπία του, χωρίς να έχει σκοπό να χτυπήσει τον άλλο. Μέχρι που ο Σαλάχ έπεσε άτσαλα στο χόρτο και έφυγε τραυματισμένος. 
Τόσο απλό, που συμβαίνει στα περισσότερα ματς. Δείτε το πολλές φορές και μόνοι σας... 

Υ.Γ.: Απαραίτητη υπενθύμιση: ο ισπανικός εμφύλιος τελείωσε, ο Φράνκο έχει πεθάνει από το 1975, οπότε καλό να βλέπουμε μόνο μπάλα σε τέτοιες περιπτώσεις...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ