Αθλητισμος

Πηγαίνοντας στο Κίεβο… μέσω Λαμίας

Οπαδοί της Λίβερπουλ περιδιαβαίνουν την Ευρώπη για να φτάσουν στο Κίεβο με τον πιο οικονομικό τρόπο

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19562167.jpg
© EPA / GEORGI LICOVSKI

Δικαιολογημένα παράπονα υπάρχουν από οπαδούς της Ρεάλ, της Λίβερπουλ, αλλά και απλούς φιλάθλους που δεν μπορούν να πάνε στο Κίεβο σαν… άνθρωποι.

Η πρωτεύουσα της Ουκρανίας δεν έχει καλή επικοινωνία με τις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, οι λίγες απευθείας πτήσεις είναι πανάκριβες, ενώ τα ξενοδοχεία έχουν ξεφύγει με τις τιμές τους, όταν χρειάζεται να δώσει κανείς 1.500 ευρώ για να μείνει ένα βράδυ σε hostel αμφιβόλου ποιότητας και ασφάλειας.

Η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε πάνω από 2.000 εισιτήρια, αφού είναι η τέταρτη φορά που συμμετέχει σε τελικό από το 2014 κι έπειτα, οπότε η δίψα του κόσμου της δεν είναι τόσο μεγάλη, ενώ αντίθετα αυτοί της Λίβερπουλ έχουν να πάνε από το 2007 και την ήττα στην Αθήνα, οπότε είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να βρεθούν μέσα στο γήπεδο.

Αρκετές παράξενες ιστορίες περιπλάνησης κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και αποδεικνύουν την πώρωση των Άγγλων για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ξεκινάμε με τις πιο απλές περιπτώσεις. Ο 39χρονος Τζον Ντίξον από το Ουίραλ, πήρε την Πέμπτη το μεσημέρι το τρένο από το Λίβερπουλ για να πάει στη Γλασκόβη. Από εκεί αεροπορικώς πέταξε για το Παλάνγκα της Λιθουανίας, όπου νοίκιασε αμάξι για να πάει στην πρωτεύουσα Βίλνιους. Εκεί θα πήρε νέο αεροπλάνο για το Κίεβο, ενώ η επιστροφή θα γίνει μέσω Ρουμανίας. Έτσι θα γλιτώσει αυτός κι η παρέα του, αρκετές εκατοντάδες λίρες.

Ένας άλλος Άγγλος οπαδός της Λίβερπουλ θα πάει με τρένο, διασχίζοντας τη μισή Ευρώπη: Λάνκαστερ, Παρίσι, Φρανκφούρτη, Δρέσδη, Βρότσλαβ, Κρακοβία, Λβιβ και τελικά Κίεβο, ενώ θα ακολουθήσει ακριβώς την ίδια διαδρομή στην επιστροφή, πληρώνοντας περί τα 500 ευρώ.

Ο Μαρκ Ντάλτον, ετών 51, ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι με λεωφορείο. Από την Πέμπτη το πρωί, 2.500 χιλιόμετρα με μία και μοναδική στάση στο Πόζναν της Πολωνίας για 2,5 ώρες! Το χειρότερο; Δεν έχει εισιτήριο. Το ένα διαθέσιμο το έδωσε στον γιο του και αυτός θα ψάξει έξω από το γήπεδο μήπως και σταθεί τυχερός.

Τρομερή και η ιστορία μιας άλλης οικογένειας. Ο πατέρας θα ξεκινήσει από το Λιντς, για να πάει μέσω Ρώμης στο Κίεβο κι εκεί θα συναντήσει τον γιο του, που έρχεται από την Αδελαϊδα! Ουδείς τους έχει προμηθευτεί εισιτήριο…

Πάμε τώρα στις πιο ειδικές περιπτώσεις. Ο Στίβεν Τόμπσον είναι 33 ετών, είχε αγοράσει εισιτήριο και κανόνισε τα πάντα μήνες πριν η Λίβερπουλ περάσει στον τελικό. Παράλληλα, κανόνισε και τον γάμο του, για χθες Παρασκευή!

Μετά το γλέντι έφυγε για Κίεβο και ελπίζει να επιστρέψει στις 5.30 το πρωί της Κυριακής, καθώς στις 9 αναχωρεί για Αυστραλία, όπου θα κάνει το ταξίδι του μέλιτος! Πάντως, αγχώνεται λιγότερο από τη γυναίκα του, καθώς δήλωσε στο BBC ότι «ακόμη και να έχει καθυστέρηση η πτήση από Ουκρανία, θα πάρω μία από τις επόμενες για Αυστραλία. Το πολύ-πολύ να αργήσω μια μέρα. Η γυναίκα μου θα με περιμένει εκεί και απλά ελπίζω να μην τινάξει την κάρτα από τα ψώνια»…

Ανάλογη περίπτωση, αλλά πιο χαλαρή, ο 23χρονος Ράιαν Στιούαρτ. Τις τελευταίες μέρες βρισκόταν στην Ελλάδα για τον επικείμενο γάμο της αδελφής του. Παρασκευή πρωί πήρε την πρώτη πτήση από Ρόδο για Αθήνα κι από εκεί την απευθείας για Κίεβο. Λογικά, Κυριακή αργά το βράδυ θα είναι πάλι στο σμαραγδένιο νησί, με τον γάμο να είναι την Τετάρτη. Μάλιστα, ο Ράιαν πρότεινε να πάρει και τον γαμπρό μαζί, αλλά η αδερφή του αρνήθηκε, γιατί αγχώνεται λίγο παραπάνω από το κανονικό.

Η ουσία είναι πως η τρέλα δεν πάει στα βουνά. Στο Κίεβο πάει και μάλιστα… μέσω Λαμίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ