Αθλητισμος

Σκόρπισε 3-0 η Βραζιλία την Ισπανία στον τελικό του Kυπέλλου Συνομοσπονδιών

Πρώτη ήττα των Ισπανών από το 2010 (video)

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
44484-93203.jpg

Η εθνική ομάδα της Βραζιλίας ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια του 4ου Κυπέλλου Συνομοσπονδιών. Η «σελεσάο» ήταν εντυπωσιακή, νίκησε στον τελικό την παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ισπανίας, με το εντυπωσιακό 3-0 και κατέκτησε το τρόπαιο του τουρνουά. Τα γκολ του Φρεντ (2’, 47’) και του Νεϊμάρ (44’) υπέγραψαν τον θρίαμβο της ομάδας του Λουίς Φελίπε Σκολάρι και ανάγκασαν σε παραλήρημα 80.000 συμπατριώτες τους που κατέκλυσαν το στάδιο Μαρακανά.

Πολύ κακοί οι Ισπανοί, έχασαν πέναλτι με τον Ράμος στο 55’ και αγωνιζόμενοι με δέκα παίκτες από το 68’ (λόγω αποβολής του Πικέ) ήταν αδύνατο ν' αποφύγουν την πρώτη επίσημη ήττα τους από το 2010.

H Βραζιλία ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και προηγήθηκε μόλις στο 2ο λεπτό με τον Φρεντ να εκμεταλλεύεται σέντρα του Χουλκ από τα δεξιά. Η Ισπανία έμοιαζε να τα έχει χαμένα και η Βραζιλία έφτανε με όποιο τρόπο ήθελε στα καρέ των αντιπάλων τους. Τη μεγαλύτερη ευκαιρία ωστόσο στο πρώτο ημίχρονο την έκαναν οι Ισπανοί, καθώς σε μια αντεπίθεση τους, ο Ινιέστα με μαγική ενέργεια έβγαλε μόνο του τον Πέδρο απέναντι από τον Ζούλιο Σέζαρ, όμως λίγο πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή ο Νταβίντ Λουίζ με αυτοθυσία έστειλε τη μπάλα κόρνερ.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση των 45', Νεϊμάρ και Όσκαρ άλλαξαν εντυπωσιακά την μπάλα και ο πρώτος με αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των δικτύων για το 2-0, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, όπως και το πρώτο. Νεϊμάρ, Όσκαρ και Φρεντ διέλυσαν την ισπανική άμυνα, με τον τελευταίο να τη στέλνει με ωραίο σουτ στη δεξιά γωνία του Κασίγιας για το 3-0. Στο 52' ο Χεσούς Νάβας πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του αρνητικού Μάτα, και ένα λεπτό αργότερα κέρδισε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Μαρτσέλο. Ο Ράμος ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα όμως δοκάρι κι έξω.

Οι συνθέσεις:

Βραζιλία: Ζούλιο Σέζαρ, Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Φρεντ (80' Τζο), Νεϊμάρ, Όσκαρ, Λουίζ Γκουστάβο, Παουλίνιο (88' Ερνάντες), Χούλκ (73' Ζάτσον).

Ισπανία: Κασίγιας, Πικέ, Ινιέστα, Τσάβι, Τόρες (59' Βίγια), Πέδρο, Μάτα (52' Χεσούς Νάβας), Ράμος, Μπουσκέτς, Αρμπελόα, Τζόρντι Άλμπα.

Δ.Κ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ